728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Fast track για Εγνατία Οδό και λιμάνι Ηγουμενίτσας!




Την διαδικασία για την αξιοποίηση των βασικών μεταφορικών υποδομών της Ηπείρου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Και οι υποδομές αυτές περιλαμβάνουν την Εγνατία Οδό, τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας και το λιμάνι Ηγουμενίτσας, το μεγαλύτερο της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές και καλείται να υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, μετά και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους καθεστώτος διοδίων, ο διαγωνισμός παραχώρησης της Εγνατίας θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο διενεργείται σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει προσδιοριστεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους την 26η Ιανουαρίου 2018, αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητας του περιουσιακού στοιχείου και των υπό διευθέτηση εκκρεμοτήτων θα πάρει παράταση τριών βδομάδων.

« Ο διαγωνισμός θα παραταθεί περίπου για τρεις εβδομάδες και εκεί θα κλείσει», ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικά με το λιμάνι, η διαδικασία αναμένεται να ανοίξει σύντομα και θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα οδεύσει προς παραχώρηση το σύνολο του λιμένα ή μέρος των δραστηριοτήτων του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο τρίμηνο θα μπορέσει να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός και να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Όσο για τον χρόνο παραχώρησης… Η παραχώρηση θα γίνει για 25 χρόνια, μέχρι το 2042 το λιμάνι θα είναι σε χέρια ιδιωτών!


Fast track για Εγνατία Οδό και λιμάνι Ηγουμενίτσας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2018 Rating: 5 Την διαδικασία για την αξιοποίηση των βασικών μεταφορικών υποδομών της Ηπείρου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Και οι υποδομές αυτές περιλαμβάνουν τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: