728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Παίρνουν φωτιά τα καύσιμα… Οι τιμές στην Ήπειρο!




«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεπερνά το όριο του ενός ευρώ ενώ οι προοπτικές αποκλιμάκωσης δε φαίνονται άμεσα. Την ανιούσα πήραν οι τιμές και στην Ήπειρο, με τις υψηλότερες να καταγράφονται στο Νομό Θεσπρωτίας και τις χαμηλότερες στο Νομό Πρέβεζας.

Ο αντίκτυπος της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι αισθητός στην ελληνική καθημερινότητα. Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,541 ευρώ το λίτρο ενώ του πετρελαίου θέρμανσης ξεπέρασε το ένα ευρώ φτάνοντας στο 1,004 ευρώ ανά λίτρο.

Και αυτό την ώρα που το επίδομα θέρμανσης που θα πάρουν οι ευάλωτες οικογένειες είναι «κουτσουρεμένο» κατά 50%.

Τα στοιχεία που καταγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων είναι ενδεικτικά για πόσο «βαθιά» βάζουν πλέον στην τσέπη τόσο οι οδηγοί των αυτοκίνητων όσο και τα νοικοκυριά.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα διαμορφώθηκε στο 1,541 ευρώ ανά λίτρο τιμή αυξημένη πάνω από 5% μέσα σε έξι μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο πανελλαδικά στο 1,460 ευρώ ανά λίτρο.

Στο Νομό Άρτας η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στο 1, 534 ευρώ, στο Νομό Θεσπρωτίας στο 1,569, στο Νομό Ιωαννίνων στο 1,525 και στο Νομό Πρέβεζας στο 1,530.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή του οποίου είναι στο 1,004 με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου.

Στην Άρτα η μέση τιμή φτάνει στο 1,032 ευρώ, στην Θεσπρωτία στο 1,056, στο Νομό Ιωαννίνων στο ένα ευρώ και στο Νομό Πρέβεζας είναι ελαφρώς φτηνότερο καθώς ανέρχεται στο 0,996 ευρώ.

Οι αυξητικές τάσεις στις τιμές αποδίδονται στην πολιτική του Ιράν και οι εκτίμηση είναι ότι ενδεχόμενη όξυνση της κρίση ενδέχεται να βάλει φραγμούς στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, που ανέρχονται σήμερα σε περίπου 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.




Παίρνουν φωτιά τα καύσιμα… Οι τιμές στην Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018 Rating: 5 «Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεπερνά το όριο του ενός ευρώ ενώ οι προοπτικές αποκλιμάκ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: