728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στη γενική διεύθυνση μετανάστευσης της Κομισιόν

Η Παρασκευή Μίχου αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από την 1η Μαρτίου





Σε ανακοίνωση του διορισμού της Παρασκευής Μίχου, στη θέση της γενικής διευθύντριας του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η νυν αναπληρώτρια γενική γραμματέας θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή. Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

Η Παρασκευή Μίχου, Ελληνίδα πολίτης, προσλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1995 και εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες της Επιτροπής, ενώ έχει ασκήσει και καθήκοντα γενικής διευθύντριας Δικαιοσύνης μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Οκτωβρίου 2015. Στην τρέχουσα θέση της ως αναπληρώτρια γενική γραμματέας αρμόδια για Θεσμικές και Διοικητικές Πολιτικές, Έξυπνη Νομοθεσία και Πρόγραμμα Εργασίας, διορίστηκε το 2015.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μίχου έχει συντελέσει στη διαμόρφωση της συνολικής ανταπόκρισης της Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση, και ειδικά στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων για τη μετανάστευση σε όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής. Με τη νέα της ιδιότητα ως γενική διευθύντρια, θα συνεργάζεται άμεσα με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, καθώς και με τον Επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, αρμόδιο για την Ένωση Ασφάλειας, υπό την εποπτεία του πρώτου αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιου για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας, τις Διοργανικές Σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στη γενική διεύθυνση μετανάστευσης της Κομισιόν Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018 Rating: 5 Η Παρασκευή Μίχου αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από την 1η Μαρτίου Σε ανακοίνωση του διορισμού της Παρασκευής Μίχου, στη θέση της ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: