728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η «κατάρρευση» των Κέντρων Υγείας του Ν. Πρέβεζας – Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ - Λύση από το Στρατό;



Σημαντικότατα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Δήμων Πάργας και Ζηρού, αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας. Πολλές φορές σε περιπτώσεις εφημερίας οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες και λουκέτα και αναγκάζονται με ιδιωτικά μέσα να μεταφέρουν τους άρρωστους ανθρώπους τους στα Νοσοκομεία Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.


Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), έχει προβεί δημόσια σε καταγγελίες, όπως για παράδειγμα προ ημερών, όταν καλούσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να… «επισκεφτούν το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού Πρέβεζας στο οποίο οι εργαζόμενοι πλένουν τα σεντόνια σε πλυντήριο και τα στεγνώνουν σε απλώστρα που τα έφεραν από το σπίτι τους».

Το καλοκαίρι και πάλι η ΠΟΕΔΗΝ είχε προχωρήσει σε καταγραφή της κατάστασης στα Κέντρα Υγείας ως εξής:

«Λειτουργούν (4) Κ.Υ. Θεσπρωτικό, Φιλιππιάδας, Πάργας και Καναλακίου. Στην Πάργα παραιτήθηκε η Διευθύντρια του Κ.Υ. και τώρα λειτουργεί με έναν μόνο Ιατρό. Και εφημερεύει μέρα παρά μέρα με το Κ.Υ. Καναλακίου. Το Κ.Υ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ εφημερεύει όλες της ημέρες αφού απέσπασε τον ιατρό από το Κ.Υ. Φιλιππιάδας. Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα. Τα Κ.Υ. οδεύουν περαιτέρω προς απαξίωση. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έλλειψη αναλωσίμων υλικών. Οι ασθενείς πενταπλασιάζονται λόγω καλοκαιρινής περιόδου».

Η κατάσταση από το καλοκαίρι ελάχιστα έχει βελτιωθεί και δυστυχώς στον ορίζοντα δε διαφαίνεται κάποιο σημάδι… ελπίδας. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν η κατάρρευση των Κέντρων Υγείας του Νομού, έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Στον αντίποδα, η προσπάθεια του προσωπικού τους να τα κρατήσουν όρθια με κόπο, δεν αρκεί.

Τα κίνητρα που έχει δώσει το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ σε γιατρούς, αλλά και οι Δήμοι, ώστε να έρθουν γιατροί και να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας, δυστυχώς δε φαίνεται να έχουν πετύχει το σκοπό τους.

Παράλληλα η φιλόδοξη μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ, μέχρι στιγμής στο Νομό Πρέβεζας δεν έχει προχωρήσει και το όλο θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Νομό έχει «παγώσει» μέχρι… νεοτέρας!



Λύση μέσω του Στρατού;


Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εγκρίθηκε η τοποθέτηση ακόμα 19 ιατρών οπλιτών θητείας, οι οποίοι εγκαθίστανται σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές. Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.

Τοποθετούνται 19 οπλίτες θητείας – ιατροί για την κάλυψη αναγκών των: Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου, των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου (Άρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου (Άνδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και Άντισσας (Λέσβου).

Ενδεχομένως ο εν λόγω γιατρός να προσφέρει υπηρεσίες και στο ΚΥ Πάργας.



Η «κατάρρευση» των Κέντρων Υγείας του Ν. Πρέβεζας – Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ - Λύση από το Στρατό; Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018 Rating: 5 Σημαντικότατα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Δήμων Πάργας και Ζηρού, αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας. Πολλές φ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: