728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έλλειψη γιατρών, λίστες αναμονής και εργαστήρια χωρίς υλικά στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων




Έλλειψη γιατρών και τεράστιες λίστες αναμονής συναντούν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, όπως αποκαλούνται σήμερα τα ιατρεία του πρώην ΙΚα. Τα σωματεία των συνταξιούχων απευθύνθηκαν και συζήτησαν με τον Διευθυντή και τους γιατρούς του κέντρου, καθώς όπως τονίζουν σε κοινό τους υπόμνημα, τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Οι συνταξιούχοι μιλούν για έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών όπως πνευμολόγου, οφθαλμίατρου, ωριλά, νευρολόγου, δερματολόγου. Οι επίκουροι είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όταν αυτή λήγει δεν τους ανανεώνεται.

Οι ελλείψεις γιατρών δημιουργούν τεράστιες λίστες αναμονής. Λίστες που φτάνουν από έναν μήνα μέχρι και τρεις, ανάλογα την ειδικότητα του γιατρού.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αναγκάζει τους ασφαλισμένους συνταξιούχους να απευθύνονται σε συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΠΥ, τους οποίους πρέπει να πληρώσουν από τις πενιχρές συντάξεις τους.

Σοβαρά προβλήματα όμως υπάρχουν και στα εργαστήρια. Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί αλλά και τα μηχανήματα που διαθέτει είναι παλιά. Στο μικροβιολογικό λείπουν αντιδραστήρια και αναλώσιμα υλικά, ενώ μεγάλη είναι η λίστα αναμονής στο οδοντοτεχνικό.

Τα σωματεία των συνταξιούχων ζητούν πλήρη ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας, αναβάθμιση και οργάνωση των εργαστηρίων και χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.


Έλλειψη γιατρών, λίστες αναμονής και εργαστήρια χωρίς υλικά στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018 Rating: 5 Έλλειψη γιατρών και τεράστιες λίστες αναμονής συναντούν οι συνταξιούχοι στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, όπως αποκαλούνται σήμερα τα ιατρεία ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: