728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεκαοκτώ κολυμβητές στα νερά της λίμνης… Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων!



Δεκαοκτώ τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων συνεχίζοντας την παράδοση των Θεοφανείων. Ο αγιασμός των υδάτων γιορτάστηκε με λαμπρότητα και με χιλιάδες κόσμου να έχει κατακλύσει την παραλίμνια περιοχή.

Η πομπή που είχε ξεκινήσει από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου έφτασε στις έντεκα περίπου στην Πλατεία Μαβίλη.

Το θέαμα στη λίμνη εντυπωσιακό καθώς πέρα από τα καραβάκια όπου είχαν πάρει θέση από νωρίς, ήταν έντονη η παρουσία κωπηλατών και ιστιοπλόων.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, έψαλε το «Εν Ιορδάνη...» και έριξε το σταυρό στη λίμνη.

Οι κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της λίμνης και ο 26χρονος Παναγιώτης Μιζάλας από τα Γιάννινα ήταν αυτός που έβγαλε τον σταυρό.

Ο ίδιος είχε βουτήξει στο παρελθόν αλλά είχε σταματήσει τα τελευταία χρόνια. Φέτος επανήλθε και όπως είπε «ήταν θέλημα Θεού» να πιάσει το σταυρό. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος.

Παρών και φέτος, ο... αρχαιότερος των κολυμβητών, ο Γιώργος Γιαννίκος, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος από τη συμμετοχή των νέων στον εορτασμό των Θεοφανείων! Ο ίδιος δίνει το παρόν επί 49 χρόνια και για αρκετά ήταν ο μοναδικός που έπεφτε στα νερά της λίμνης.






Δεκαοκτώ κολυμβητές στα νερά της λίμνης… Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2018 Rating: 5 Δεκαοκτώ τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων συνεχίζοντας την παράδοση των Θεοφανείων. Ο αγιασμός των υδάτ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: