728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπάνιο περιστατικό καρδιοπάθειας σε νεογνό στο Ωνάσειο

Ζυγίζει 1.700 γραμμάρια και αναρρώνει στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας





Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό συγγενούς καρδιοπάθειας σε νεογνό βάρους 1.700 γραμμαρίων αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά με επιτυχία στο Ωνάσειο.

Η σπανιότητα του περιστατικού έγκειται στο γεγονός ότι είναι το πρώτο νεογνό αυτού του βάρους με τη συγκεκριμένη πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νεογνό δίδυμης κύησης που γεννήθηκε στην Αθήνα, διαγνώστηκε από τους παιδοκαρδιολόγους του μαιευτηρίου με ισθμική στένωση αορτής και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Ωνάσειο για να χειρουργηθεί.

Η περαιτέρω διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο, έδειξε ότι το νεογνό έπασχε από σπάνια σύμπλοκη καρδιοπάθεια (δεξιό αορτικό τόξο, διπλό αορτικό τόξο με σχηματισμό ατελούς αγγειακού δακτυλίου λόγω διακεκομμένου αορτικού τόξου, με έκτοπη υποκλείδιο αρτηρία και μεσοκοιλιακή επικοινωνία). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «έγινε πλήρης διόρθωση με άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα η οποία επισφραγίστηκε από την ομαλή μετεγχειρητική πορεία της υγείας του νεογνού το οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σημειώνεται ότι στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ελάχιστα παρόμοια περιστατικά, εκ των οποίων ένα δεν ήταν δυνατόν να χειρουργηθεί λόγω της συμπλόκου καρδιοπάθειας και της συνοδού αγγειακής ανωμαλίας αιμάτωσης του εγκεφάλου. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ και αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των συγγενών καρδιοπαθειών σε όλες τις ηλικίες.



Σπάνιο περιστατικό καρδιοπάθειας σε νεογνό στο Ωνάσειο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018 Rating: 5 Ζυγίζει 1.700 γραμμάρια και αναρρώνει στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό συγγενού...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: