728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα Γιάννινα γιορτάζουν τον Πολιούχο τους




Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Ιωαννίνων Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, με δέηση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και θα ακολουθήσει η μεταφορά της εικόνας στην κεντρική πύλη του Κάστρου.

Στις τέσσερις και μισή, θα τελεστεί δέηση στο εικονοστάσι του Κάστρου και αμέσως μετά μεταφορά της εικόνας στον Ιερό Ναό του Αγίου, στην πλατεία Πάργης, όπου στις έξι το απόγευμα θα τελεστεί μέγας εσπερινός.

Το βράδυ στον σεπτό οίκο του Αγίου θα γίνει αγρυπνία.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Πλατείας Πάργης και στις δέκα και μισή θα γίνει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων.

Στις πέντε το απόγευμα, ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και στις έξι Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις επτά το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις πέντε το απόγευμα εσπερινός και ιερά παράκληση και θα ακολουθήσει επιστροφή των ιερών λειψάνων στο Ναό του πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.


Τα Γιάννινα γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5 Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Ιωαννίνων Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μη...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: