728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Πομπή πυροσβεστικών οχημάτων συνοδεύει τη σορό του αδικοχαμένου συναδέλφου τους στην Καλιφόρνια.


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ανεξέλεγκτη συνεχίζει η πυρκαγιά νοτιοδυτικά του Λος Aντζελες για δεύτερη εβδομάδα, τη στιγμή που οι προσπάθειες των πυροσβεστών της Καλιφόρνιας για τον περιορισμό της συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Την Πέμπτη, ο 32χρονος Κόρι Aϊβερσον, μηχανικός του σώματος δασοπυρόσβεσης της Καλιφόρνιας, έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς «Τόμας» που πλήττει τις κομητείες Βεντούρα και Σάντα Μπάρμπαρα. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της δολοφονικής πυρκαγιάς, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τη ζωή της μια 70χρονη γυναίκα σε τροχαίο.

Την ίδια στιγμή, οι πύρινες γλώσσες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και έχουν κατακάψει τουλάχιστον 1.600 κτίρια.

Οι άνεμοι «Σάντα Aννα» και η ξηρασία εξακολουθούν να ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Από τις 4 Δεκεμβρίου, περίπου 100.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά, η οποία θεωρείται η τέταρτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας από το 1932, εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο περίπου 18.000 κατοικίες σε Σάντα Μπάρμπαρα, Καρπιντέρια, Σάμερλαντ και Μοντεσίτο. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του επικεφαλής του σώματος δασοπυρόσβεσης της Καλιφόρνιας, Κεν Πίμλοτ, ο οποίος δήλωσε πως «οι κοινότητες που προστατεύουμε εξαρτώνται από εμάς και δεν θα τις απογοητεύσουμε».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε πως η έλλειψη υγρασίας και η αυξημένη ταχύτητα των ανέμων θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.


Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2017 Rating: 5 Πομπή πυροσβεστικών οχημάτων συνοδεύει τη σορό του αδικοχαμένου συναδέλφου τους στην Καλιφόρνια. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ανεξέλεγκτη συνεχίζει η ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: