728x90 AdSpace

Ειδησεις

[recent][ticker2]
14 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Γιαμάς:"Το ψηφοδέλτιό μας έχει ήδη νικήσει από τις 6 του μηνός"Τις προγραμματικές θέσεις και τους υποψήφιους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Γιαμάς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Πρέβεζας.

Ο κ. Γιαμάς στην ομιλία του ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός συμμετέχει στις εκλογές πέρα και πάνω από κομματικά και πολιτικά συμφέροντα, σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς, με σκοπό μέσα από το θεσμό του Επιμελητηρίου να εκπροσωπήσει δυναμικά τις επιχειρήσεις και να προάγει τις ανάγκες τις επιχειρηματικότητας.

«Είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνω ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου χωρίς κανένα μα κανένα κόμμα, με στήριξη μόνο από φίλους, μόνο από επαγγελματίες που τόσο καιρό έδωσαν τη μάχη τους απέναντι και ξεκάθαρα σε όποια συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα. Ως διοίκηση δημιουργήσαμε ένα πλούσιο έργο χωρίς καμία πρόταση ούτε από κανένα κόμμα, ούτε από κάποια συντεχνία, ούτε από κάποια πρωτοβουλία, που εμφανίζονται το τελευταίο δίμηνο των εκλογών. Εμφανιστήκαν κάποιοι και προσπαθώντας να καλύψουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα πίεσαν και ανάγκασαν κόμματα και ομάδες και κύκλους κομμάτων για να τους στηρίξουν. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώθηκε και από την κοινή δήλωση βουλευτή και νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, αυτό επιβεβαιώθηκε από κάποιο στέλεχος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας , όπου και προχθές τόλμησε να υποστηρίξει και να πει ξεκάθαρα ότι ο Γιαμάς έδωσε αυτό που είχε να δώσει. Κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος ο εκλεκτός συντοπίτης μας γιατί ο Γιαμάς θα είναι πάντα παρών και ας μην είναι Πρόεδρος, θα είναι και απλός σύμβουλος, θα είναι και μάχιμος και θα είναι δίπλα σε εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαμάς, δηλώνοντας σίγουρος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

«Το ψηφοδέλτιό μας έχει νικήσει από τις 6 του μηνός, αυτό να το ξεκαθαρίσω. Εδώ υπάρχει μια άλλη διαδικασία, όσες περισσότερες έδρες πάρουμε εμείς τόσο περισσότεροι σύμβουλοι θα εκλεγούν από εσάς. Έχουμε την πολυτέλεια και την τιμή ότι από εσάς θα είναι το επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα είμαι ο επόμενος Πρόεδρος που θα ξανακάνει τις εκλογές. Και αυτές είναι οι διαφορές για όποιους είτε πομφόλυγες είτε έρποντες θα τολμήσουν να μπουν στο συγκεκριμένο χώρο για να τον λεηλατήσουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Εδώ είναι οι διαφορές μας, ότι εμείς είμαστε επαγγελματίες, τα κόμματα είναι στην καρδιά και στην ψυχή μας και εκτός των επιχειρήσεών μας. Εδώ το πείραμα ότι πάμε στο Επιμελητήριο να κάνουμε το τεστ μας για να δούμε τη δυναμική μας και να πάρουμε άλλο ένα βήμα δυναμικής για τα επόμενα βήματα που θα είναι στο δημαρχείο, προσωπικά εγώ και εσείς μαζί με εμένα δεν θα τους επιτρέψουμε. Γράφτηκε και ένα σχόλιο, ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει να γκρεμιστεί ένα κατεστημένο. Δεν είμαστε κατεστημένο, απλά είμαστε στη μακροχρόνια διοίκηση του Επιμελητηρίου. Βρείτε μας, πείτε μας, τουλάχιστον στα δύο ψηφοδέλτια ποιος από τους παλιούς τιμούν τα δικά τους ψηφοδέλτια. Έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε εννιά εν ενεργεία συμβούλους και δύο παλιούς συμβούλους στο δικό μας ψηφοδέλτιο» τόνισε ο κ. Γιαμάς ο οποίος αναφέρθηκε και στο ποιοι και πόσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας να δώσει απαντήσεις σε φήμες και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Δικαίωμα ψήφου είχαν 4662 συνάδελφοι, από τους 4783. Δυστυχώς, το λέω άλλη μια φορά, πέσαμε κι εμείς από τη βάση των 5000 με κίνδυνο να συγχωνευθεί το Επιμελητήριό μας. Μόνο 221 επιχειρήσεις δυστυχώς δεν προλάβανε μέχρι τις 8 του μηνός να ανανεώσουν και να ορίσουν τους εκπροσώπους τους για να συμμετάσχουν στις εκλογές. Άρα έχουμε από τις 1875 ψήφους, 1722. Θέλω να πω ότι από τους 4662 φανταστείτε ότι ορισμένες επιχειρήσεις για να ψηφίσουν στο Επιμελητήριο πρέπει να έχουν συμπληρώσει διάρκεια θητείας ενός έτους, αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος που γράφτηκε πριν ένα ή δύο μήνες να έρθει να ψηφίσει, είναι έτσι οι προσδιορισμοί από το νόμο και όλες οι διατάξεις που προβλέπει αυτός. Άρα απαντάμε στους πονηρούς, τους επιτήδειους ότι δικαίωμα ψήφου είχαν σχεδόν το 50% και ήρθαν και τακτοποιήθηκαν. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας με 45 χιλιάδες μέλη ψήφισαν μόνο 5000; Και έρχομαι να σας πω και το εξής, ότι εμείς έχουμε ξεκάθαρες διαδικασίες. Αύριο θα γίνει το τελευταίο τεστ, θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία, η απερχόμενη διοίκηση έχει τα απόλυτα εχέγγυα τόσο στα ψηφοδέλτια, όσο στις διαδικασίες, την υλικοτεχνική υποδομή, για να γίνουν οι αρτιότερες και πιο ολοκληρωμένες εκλογές στο Επιμελητήριό μας» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία», σημειώνοντας πως στους στόχους του συνδυασμού στη νέα θητεία θα είναι μεταξύ άλλων η διοργάνωση φεστιβάλ γαστρονομίας στην αρχαία Νικόπολη, η συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου προκειμένου να ενταχθεί ειδικό μάθημα για το ΓΕΜΗ, η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, η διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων για τον πρωτογενή τομέα και μίνι ναυτικού σαλονιού με την υποστήριξη των μαρινών-μελών και η δημιουργία Ηπειρωτικού fund σε συνεργασία με την Τράπεζα Ηπείρου και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών.

«Εμείς πιστεύουμε ότι τα Επιμελητήρια πρέπει να έχουν δυνατή φωνή, να εκπροσωπήσουν δυναμικά τις επιχειρήσεις και να προάγουν τις ανάγκες τις επιχειρηματικότητας. Το δύσκολο έργο και της δικιάς μας θητείας και της δικιάς μας διοίκησης και πιστεύω και με όσους από την άλλη πλευρά εκλεγούν, θα είναι να κρατήσουμε το Επιμελητήριο στην Πρέβεζα. Δεν το έχουν καταλάβει. Μιλάνε για νέο Επιμελητήριο, για αναπτυξιακούς ορίζοντες, όταν εδώ παίζεται και η ταυτότητα και η έδρα και η δυναμική του δικού μας χώρου. Θα την ξεχάσουν τη μεγάλη ακτογραμμή που έχουμε μέχρι την Ηγουμενίτσα. Θα ξεχάσουν τον πλούτο του Αμβρακικού. Θα ξεχάσουν πάρα πολλές μάχες που έχουμε δώσει για το leader. Ήδη το αγνοούν κάποιοι και δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι της Άρτας, που χρησιμοποίησαν το Επιμελητήριο ως περιφερειακοί σαλτιμπάγκοι, επικροτούν ένα ψηφοδέλτιο. Θα τους δούμε όμως και αυτούς στην πορεία» κατέληξε ο κ. Γιαμάς ο οποίος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Φλώρινας.
πηγη:http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/25770-epimelhthriakhprwtovoulia.html
Γιάννης Γιαμάς:"Το ψηφοδέλτιό μας έχει ήδη νικήσει από τις 6 του μηνός" Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017 Rating: 5 Τις προγραμματικές θέσεις και τους υποψήφιους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυ...

Ετικετες

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: