728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι ανάγκες για ηλεκτρονικά δεδομένα θα απαιτούν το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2025

Νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων προβλέπει ότι η βιομηχανία πληροφορικής και επικοινωνιών θα παράγει το 3,5% των παγκόσμιων εκπομπών έως το 2020, υπερβαίνοντας τις αερομεταφορές και τη ναυτιλία, και έως και το 14% το 2040, περίπου το ίδιο ποσοστό με τις ΗΠΑ σήμερα


Ο κλάδος των επικοινωνιών θα χρησιμοποιεί το 20% του συνόλου της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2025, εμποδίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και επιβαρύνοντας τα δίκτυα, καθώς η ζήτηση για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων από δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο αυξάνεται εκθετικά.

Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας τα απόβλητα, αλλά οι τελευταίες έρευνες διαφωνούν. Νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων προβλέπει ότι η βιομηχανία πληροφορικής και επικοινωνιών θα παράγει το 3,5% των παγκόσμιων εκπομπών έως το 2020, υπερβαίνοντας τις αερομεταφορές και τη ναυτιλία, και έως και το 14% το 2040, περίπου το ίδιο ποσοστό με τις ΗΠΑ σήμερα.

Η παγκόσμια ζήτηση για υπολογιστική ισχύ από συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, βίντεο υψηλής ανάλυσης, ηλεκτρονικά μηνύματα, κάμερες παρακολούθησης και μια νέα γενιά έξυπνων τηλεοράσεων αυξάνεται κατά 20% ετησίως, καταναλώνοντας περίπου το 3-5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2015, σύμφωνα με έρευνα της Huawei από τον Σουηδό Άντερς Άντραε.

Ο Άντραε υπολόγισε ότι χωρίς δραματικές αυξήσεις στην αποδοτικότητα, ο κλάδος της πληροφορικής και επικοινωνιών θα χρησιμοποιεί το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας και θα εκπέμπει έως και το 5,5% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2025, περισσότερα από κάθε μεμονωμένη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία. Τα κέντρα δεδομένων από μόνα τους ενδεχομένως θα παράγουν 1,9 γιγατόνους εκπομπών άνθρακα, ή 3,2% των παγκόσμιων εκπομπών.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Πλησιάζει ένα «τσουνάμι» δεδομένων. Τα πάντα είναι ψηφιοποιημένα και έρχεται η πέμπτη γενιά κινητής τεχνολογίας 5G, ενώ όλα τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη ψηφιοποιούνται, δημιουργώντας τεράστια ποσά δεδομένων που αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων», δήλωσε ο ερευνητής.



Οι ανάγκες για ηλεκτρονικά δεδομένα θα απαιτούν το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2025 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017 Rating: 5 Νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων προβλέπει ότι η βιομηχανία πληροφορικής και επικοινωνιών θα παράγει το 3,5% των παγκόσμιων εκπομπών έως...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: