728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Από την Μόρια στον Κατσικά.. 1276 οι πρόσφυγες στην Ήπειρο!




Έναν ακριβώς χρόνο από την στιγμή που και οι τελευταίοι πρόσφυγες έφευγαν, ο Κατσικάς άνοιξε και πάλι. Αυτή τη φορά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες καθώς οι σκηνές αντικαταστάθηκαν από προκατασκευασμένα σπίτια και ο περιβάλλων χώρος διαμορφώθηκε πλήρως.

Οι πρώτοι 120 πρόσφυγες έφτασαν από την Μόρια, περιοχή που απασχολεί τα διεθνή φόρα αλλά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα φτάσουν άλλοι πενήντα πρόσφυγες ενώ συνολικά θα φιλοξενηθούν 500 άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι στο σύνολό τους θα προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος συντονίζει το έργο σε τοπικό επίπεδο, σημείωσε ότι οι συνθήκες στον Κατσικά δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες των πρώτων μηνών λειτουργίας της δομής. Σήμερα έχουν τοποθετηθεί εκατό προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία διαθέτουν και οικίσκους όπου βρίσκονται κουζίνες πλήρως εξοπλισμένες.

Υπάρχει θέρμανση σε όλους τους χώρους ενώ ολοκληρώθηκαν έργα υποδομής που σχετίζονται με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και ηλεκτροδότησης.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την φιλοξενία προσφύγων στην Ήπειρο έδωσε ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας. Σήμερα στην περιοχή βρίσκονται 1276 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι χίλιοι στο Νομό Ιωαννίνων και οι υπόλοιποι στη Φιλιππιάδα, στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Στην πρώην Παιδόπολη της Αγίας Ελένης φιλοξενούνται 340 άτομα ενώ άλλα 392 διαμένουν σε διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί.

Σημαντικά έχει μειωθεί ο αριθμός τόσο στα Δολιανά όπου βρίσκονται 89 πρόσφυγες όσο και στη δομή της Κόνιτσας όπου φιλοξενούνται 65 άτομα.

Στις δομές αυτές είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να μεταφερθούν επιπλέον άτομα για φιλοξενία.



Από την Μόρια στον Κατσικά.. 1276 οι πρόσφυγες στην Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2017 Rating: 5 Έναν ακριβώς χρόνο από την στιγμή που και οι τελευταίοι πρόσφυγες έφευγαν, ο Κατσικάς άνοιξε και πάλι. Αυτή τη φορά σε εντελώς διαφορετικ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: