728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα διεκδικούν ό, τι και τα Γιάννινα.. Σχέδιo Βιώσιμης Ανάπτυξης!



Επικαλούμενοι λόγους ίσης αντιμετώπισης αλλά και ισόρροπης ανάπτυξης, οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, οι τρεις πρωτεύουσες δηλαδή, διεκδικούν από την Περιφέρεια Ηπείρου Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης!

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει «κλειδώσει» 30 εκατομμύρια από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου, με το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει. Μπορεί βέβαια μέχρι τώρα να μην έχει δρομολογήσει σημαντικά έργα, όμως τα χρήματα αυτά αποτελούν μία καλή προίκα για την πόλη!

Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης όμως, που μεταφράζεται σε ζεστό χρήμα, επιδιώκουν πλέον και οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Μάλιστα το αίτημα το διατυπώνουν από κοινού και επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Άλλωστε και κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο είχαν τύχει αντίστοιχων σχεδίων και οι τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου.

«Με το αίτημά μας δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε και διεκδικούμε ίση αντιμετώπιση της περιοχής μας στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε έργα αστικής ανάπτυξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι δήμαρχοι Χρήστος Τσιρογιάννης, Χρήστος Μπαίλης και Γιάννης Λώλος.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν έχουν αποστείλει σειρά εγγράφων προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης με τα οποία ζητούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Σημειώνουν δε ότι σε άλλες περιφέρειες της χώρας έχουν ενταχθεί περισσότεροι του ενός Δήμοι, με την Κεντρική Μακεδονία για παράδειγμα να έχει εντάξει 13 Δήμους, και την Αττική 40!

Οι τρεις Δήμοι, θέτοντας ως βασικά επιχειρήματα την ίση αντιμετώπιση των περιοχών και την ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου, υποβάλλουν εκ νέου το αίτημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ηπείρου που συνεδριάζει την Παρασκευή.


Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα διεκδικούν ό, τι και τα Γιάννινα.. Σχέδιo Βιώσιμης Ανάπτυξης! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017 Rating: 5 Επικαλούμενοι λόγους ίσης αντιμετώπισης αλλά και ισόρροπης ανάπτυξης, οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, οι τρεις πρωτεύουσες δηλ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: