728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΕΚΑΒ: Ενοποιούνται τα συντονιστικά κέντρα της Ηπείρου



Στην ενοποίηση των συντονιστικών κέντρων του ΕΚΑΒ ανά περιφέρεια προχωρά η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας μια διαδικασία αφενός εκσυγχρονισμού και αφετέρου αποδέσμευσης υπαλλήλων ώστε να αντιμετωπιστούν άλλες ανάγκες.

Το βήμα αυτό, καθίσταται εφικτό χάρη στη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που περιλαμβάνει εκτός από οχήματα, εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής αλλά και 200 ψηφιακούς πομποδέκτες μέσω των οποίων θα γίνει εφικτή αυτή η ενοποίηση των συντονιστικών κέντρων.

Και στην 7η υγειονομική περιφέρεια Ηπείρου η αρχή θα γίνει με την μεταφορά στα Γιάννενα των τηλεφωνικών κέντρων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας και θα ακολουθήσουν στην συνέχεια της Άρτας και της Πρέβεζας. Αυτό ανακοίνωσε από τα Γιάννενα όπου και βρέθηκε για τον συντονισμό αυτών των ενεργειών ανασυγκρότησης ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Μάλιστα έσπευσε να προκαταβάλει τυχόν αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την μεταφορά των Κέντρων συντονισμού φέρνοντας το παράδειγμα της Φιλανδίας. Ο κ. Καρακατσιανόπουλος μάλιστα έκανε γνωστό ότι το ΕΚΑΒ των Ιωαννίνων θα ενισχυθεί σύντομα με έναν γιατρό, επίκειται η πρόσληψη ενός υπαλλήλου πληροφορικής για το πληροφοριακό σύστημα ενώ από αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα και υπάλληλοι που θα μετακινηθούν από την μεταλλουργική για να ενισχύσουν την υπηρεσία.

Αναφορικά με τον στόλο των ασθενοφόρων μέσω της δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχος πρόκειται να ενισχυθούν πρωτίστως οι περιφέρειες που δεν ενισχύθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να σταλούν και συμπληρωματικά στην Ήπειρο όπως κινητές μονάδες που είναι και αίτημα.
Αναφορικά με την δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο, ο κ. Καρακατσιανόπουλος μίλησε για βάση στην Δυτική Ελλάδα που σχεδιάζεται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αλλά με δεδομένη την πολιτική βούληση.

Όσο για το αίτημα μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων από το κτίριο του παλιού Χατζηκώστα εκτίμησε ότι με κάποιες βελτιώσεις και συντηρήσεις του κτιρίου με την βοήθεια της Περιφέρειας η έδρα μπορεί να παραμείνει εκεί.

Στην καλή συνεργασία με την διοίκηση του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε ο Διευθυντής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βασίλης Παπαδιώτης κάνοντας γνωστό ότι μέχρι την άνοιξη θα λειτουργήσει και ο τομέας του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο, ενώ ευχήθηκε η βάση αεροδιακομιδών να είναι στο Άκτιο.


ΕΚΑΒ: Ενοποιούνται τα συντονιστικά κέντρα της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5 Στην ενοποίηση των συντονιστικών κέντρων του ΕΚΑΒ ανά περιφέρεια προχωρά η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας μια διαδικασία αφ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: