728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι αντιδράσεις φαρμακοποιών και οδοντογιατρών απειλούν με λουκέτο κοινωνικές δομές του ΟΚΠΑΠΑ



Το κοινωνικό φαρμακείο και το οδοντιατρείο που λειτούργησε ο ΟΚΠΑΠΑ, αποτελούν δομές που προσφέρουν κρίσιμες και σημαντικές υπηρεσίες σε δεκάδες συμπολίτες. Υπηρεσίες που στα χρόνια της κρίσης δεν θα μπορούσαν να είχαν από άλλον φορέα.

Κι όμως...

Από την μία η απουσία σαφούς θεσμικού πλαισίου από το Υπουργείο Υγείας και από την άλλη οι αντιδράσεις στην λειτουργία τους, τόσο από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο όσο και από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων απειλούν με λουκέτο τις δύο δομές.

Οι αποφάσεις για το κλείσιμο κοινοποιήθηκαν στον ΟΚΠΑΠΑ με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας. Η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης ήταν ξεκάθαρη. «Εμείς δεν πρόκειται να κλείσουμε καμία δομή... Όποιος θέλει ας έρθει να τις κλείσει».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζήτησε την κατάργηση των κοινωνικών φαρμακείων μετά την ψήφιση του νόμου για την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας. Πέραν αυτού όμως ισχυρίζεται ότι τα φάρμακα δίνονται από μη ειδικούς ενώ χορηγούνται και ναρκωτικές ουσίες.

Ο κ. Τσουμάνης απάντησε τονίζοντας ότι στο Δημοτικό Φαρμακείο εργάζεται φαρμακοποιός και όλα τα φάρμακα χορηγούνται με βάση ιατρικές συνταγές ενώ δεν υπάρχουν ναρκωτικά χάπια.

Πέραν αυτού το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μία από τις δομές που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ βάση της στρατηγικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση καθώς το ένα υπουργείο δεν γνωρίζει τι κάνει το άλλο!

Αιχμηρός όμως ήταν και ως προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων καθώς από δικά του έγγραφα κινδυνεύει με λουκέτο το οδοντιατρείο.

Ο Σύλλογος προκάλεσε την ανάκληση της άδειας του ιατρείου και με επιστολή προς τα μέλη του, ουσιαστικά τα προειδοποιεί ότι παροχή υπηρεσιών στην εν λόγω δομή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα που θα επιφέρει τις ανάλογες κυρώσεις.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο χορηγεί φάρμακα σε τριακόσιους περίπου άπορους των Ιωαννίνων ενώ στο Δημοτικό Οδοντιατρείο έχουν απευθυνθεί πάνω από 110 άτομα ..


Οι αντιδράσεις φαρμακοποιών και οδοντογιατρών απειλούν με λουκέτο κοινωνικές δομές του ΟΚΠΑΠΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2017 Rating: 5 Το κοινωνικό φαρμακείο και το οδοντιατρείο που λειτούργησε ο ΟΚΠΑΠΑ, αποτελούν δομές που προσφέρουν κρίσιμες και σημαντικές υπηρεσίες σε ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: