728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στα «βράχια» η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας…



Μία αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη φαίνεται πως έχει η προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να αντλήσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην πόλη.


Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 το Δ.Σ. του Ταμείου είχε πάρει απόφαση να κατατεθεί πρόταση για ένταξη στο Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, για χρηματοδότηση πρότασης δημιουργίας δικτύου υδροπλάνων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, που θα αξιοποιούσε υδατοδρόμια σε Πρέβεζα και Μεσολόγγι (δείτε ΕΔΩ).

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ψήφισε και για το σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για την εταιρεία που θα αναλάμβανε το έργο (δείτε ΕΔΩ), με την προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας. Η πίστωση μάλιστα που αναγράφεται είναι 24.700 ευρώ.

Έργο για δίκτυο υδατοδρομίων και υδροπλάνων στην πρώτη φάση του προγράμματος που ανακοινώθηκε (δείτε ΕΔΩ), που να περιλαμβάνει την Πρέβεζα δεν εγκρίθηκε. Εγκρίθηκε όμως το πρόγραμμα SWAN που έχει αναφορά στη σύνδεση μέσω υδροπλάνων της Κέρκυρας με τον Τάραντα, το Σαλέντο, το Ναρντό, την Γκαλίπολι. Επικεφαλής μάλιστα εταίρος είναι ο Οργανισμός Λιμένων Κέρκυρας και συμμετέχει και ο Δήμος Κέρκυρας.

Ενδεχομένως σε αυτό το δίκτυο σε μεταγενέστερη φάση να συμπεριληφθεί και η Πρέβεζα, αλλά αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα.

Στις 7/11/2017 υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, κ. Βαγγέλη Συγκούνα (δείτε ΕΔΩ), χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 7.142,40 ευρώ, από τον κωδικό που προαναφέραμε στην εταιρεία ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ (Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης), που προετοίμασε το φάκελο.

Η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ είναι μία μη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό την έρευνα και την υλοποίηση μελετών καθώς και την ανάπτυξη σχεδίων δράσεων που προάγουν την τοπική και την κοινωνική οικονομία και την απασχολησιμότητα, τη δια βίου μάθηση, την κοινωνική φροντίδα και την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η εταιρεία έχει δύο βασικούς άξονες δράσης που αφορούν αφενός την τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ασχολείται με έργα που αφορούν την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη νεολαία, τη δια βίου μάθηση και την καινοτομία, με θέματα ισότητας κ.ά. καθώς και τη διάδοση της πληροφόρησης που προάγει την ποιότητα ζωής και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή.

Παρ’ όλα αυτά η πρόταση δεν έτυχε χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Interreg, αν και δαπανήθηκε ένα χρηματικό ποσό για την προετοιμασία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο του 2015 (δείτε ΕΔΩ), ακόμη ένα φιλόδοξο σχέδιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για υδροπλάνο στην Πρέβεζα και μίνι-αεροδρόμιο στην Καμαρίνα, δεν προχώρησε σε παλαιότερη φάση του Interreg.


Στα «βράχια» η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017 Rating: 5 Μία αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη φαίνεται πως έχει η προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να αντλήσει ευρω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: