728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η 6η ΥΠΕ απαντά για τις πολιτικές διώξεις γιατρών



"Η ενδεχόμενη πολιτική ιδιότητα εμπλεκομένου σε υποθέσεις γιατρού αφορά τον ίδιο και μόνο"... Αυτό τονίζει η 6η ΥΠΕ με αφορμή δημοσιεύματα περί πολιτικής δίωξης γιατρών που ελέγχονται για παραβάσεις στην συνταγογράφηση επιθεμάτων.

Η απάντηση της ΥΠΕ αφορά επί της ουσίας την δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φίλιππος Σιάκας, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού βάση της οποίας τίθεται σε ετήσια αργία.

Αναλυτικά η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει:

Αποτελεί ουσιαστικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας η ηθικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ιδιαίτερα σε συνθήκες δημοσιονομικών περιορισμών, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων και η αντιμετώπιση φαινομένων διασπάθησης των ασφαλιστικών εισφορών που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ ή των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού είναι αναγκαία συνθήκη για την παροχή στον πολίτη των υπηρεσιών υγείας που δικαιούται.

Αυτή η κατεύθυνση ακολουθείται στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανόνες συνταγογράφησης φαρμάκων ή συσκευών, παραπομπής σε εξετάσεις, προμήθειας υλικών κλπ. Σε κάθε περίπτωση ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του πιθανού αδικήματος και η πειθαρχική διαδικασία εφ’ όσον υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. Η ενοχή ή μη του εξεταζομένου διαπιστώνεται μόνο με την τελεσίδικη απόφαση.

Η προσπάθεια της χρηστής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων του δημόσιου συστήματος υγείας μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με την ενεργή συμβολή όλων όσων δικαιούνται των υπηρεσιών του.

Ως εκ τούτου η ενδεχόμενη πολιτική ιδιότητα εμπλεκομένου σε τέτοιες υποθέσεις ιατρού, αφορά τον ίδιο και μόνο. Η άσκηση, όμως, του ιατρικού έργου του στο δημόσιο σύστημα υγείας υπόκειται υποχρεωτικά στον έλεγχο των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας.


Η 6η ΥΠΕ απαντά για τις πολιτικές διώξεις γιατρών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5 "Η ενδεχόμενη πολιτική ιδιότητα εμπλεκομένου σε υποθέσεις γιατρού αφορά τον ίδιο και μόνο"... Αυτό τονίζει η 6η ΥΠΕ με αφορμή δ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: