728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

E.E σε Ελλάδα: Καθορίστε επαρκείς ζώνες προστασίας των υδάτων από τη νιτρορύπανση

Αυστηρή προειδοποίηση στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή





Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να καθορίσει επαρκείς ζώνες προστασίας των υδάτων από τη νιτρορύπανση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση που εκδόθηκε από το Δικαστήριο της ΕΕ στις 23 Απριλίου 2015. Στην εν λόγω απόφαση το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας για τη νιτρορύπανση, επειδή δεν καθόρισε επαρκείς ευπρόσβλητες ζώνες, ούτε κατάρτισε προγράμματα δράσης για τις εν λόγω ζώνες.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την έκδοση της απόφασης, η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει καταρτίσει κανένα πρόγραμμα δράσης για τις πρόσφατα χαρακτηρισμένες ευπρόσβλητες ζώνες. Ως εκ τούτου, αυτές οι ζώνες δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τους στόχους για τους οποίους έχουν καθοριστεί, δηλαδή να προστατεύουν τα ύδατα από τη νιτρορύπανση.

Δεδομένου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την έκδοση της απόφασης, η Επιτροπή αποστέλλει πλέον στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή, προτού παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο και ζητήσει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει.


E.E σε Ελλάδα: Καθορίστε επαρκείς ζώνες προστασίας των υδάτων από τη νιτρορύπανση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5 Αυστηρή προειδοποίηση στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να καθορίσει επαρκεί...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: