728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Προς ενοποίηση Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ηπείρου... Στο συνέδριο οι ανακοινώσεις



Μία νέα σελίδα ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής οδεύουν προς την ενοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοποίηση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ αναμένεται να ανακοινωθεί στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου που θα γίνει στα Γιάννινα στις 23 και 24 Οκτωβρίου.

Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό στο Υπουργείο Παιδείας και όπως αναφέρουν πηγές περιλαμβάνουν την ένταξη συγκεκριμένων τμημάτων του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο.

Προυποθέσεις ένταξης έχει η Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας η οποία μπορεί να αποτελέσει την βάση για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Ήπειρο, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που έχει παρεμφερές αντικείμενο με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, το Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής που μπορεί να ενταχθεί στη Σχολή Καλών Τεχνών και τα τμήματα νοσηλευτικής και λογοθεραπείας που μπορούν να ενταχθούν στη Σχολή Επιστημών Υγείας.

Είναι άγνωστη η τύχη των υπολοίπων τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε τέσσερις πόλεις.

Στο χώρο του ΤΕΙ αυτό που ήδη φημολογείται είναι ότι τα τμήματα αυτά θα μετατραπούν σε διετούς φοίτησης και θα λειτουργούν στα πρότυπα αναβαθμισμένων ΙΕΚ με σκοπό την διασύνδεσή τους με τομείς που συνάδουν με τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας.


Προς ενοποίηση Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Ηπείρου... Στο συνέδριο οι ανακοινώσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2017 Rating: 5 Μία νέα σελίδα ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα τη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: