728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ηγουμενίτσα: Σφοδρές αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΤΕΙ



Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Θεσπρωτία η πρόταση για κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της συνένωσής του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αντ’ αυτού προτείνεται η λειτουργία δύο τμημάτων διετούς φοίτησης –τύπου ΙΕΚ- που θα δέχονται αποφοίτους ΕΠΑΛ και θα τελούν υπό την ομπρέλα του Πανεπιστημίου.

Οι εξελίξεις αυτές ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο Δήμος. Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Πρύτανη του ΤΕΙ.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Ο Δήμος υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό διαγράφεται από τον ακαδημαικό χάρτη η πόλη της Ηγουμενίτσας και καλεί σε ευρεία σύσκεψη όλους τους τοπικούς φορείς.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ. Χωρίς κάποιο σοβαρό ακαδημαϊκό σκεπτικό, αφαιρείται από την Ηγουμενίτσα μια τριτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, ανταγωνιστική και εξωστρεφής, που έχουν αγκαλιάσει φορείς της τοπικής κοινωνίας μας με συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Το Τμήμα της Ηγουμενίτσας είναι από αυτά που οπλίζουν τους νέους μας με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να σταθούν σε μια σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Ζητώ λοιπόν όχι μόνο να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση κατάργησης, αλλά να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τμήματος στο πλαίσιο της επικείμενης συγχώνευσης. Τέλος πια με τα πειράματα και τους αυτοσχεδιασμούς!».


Ηγουμενίτσα: Σφοδρές αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΤΕΙ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5 Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Θεσπρωτία η πρόταση για κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: