728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μαθητές αποτυπώνουν το Βυζάντιο της Θεσπρωτίας!



Χάρτες, εικόνες, φωτογραφίες και πλούσιο ιστορικό υλικό περιέχει η εργασία των μαθητών της πρώτου τμήματος της πέμπτης τάξης και του δεύτερου τμήματος της τετάρτης τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, που πραγματεύεται το αποτύπωμα του Βυζαντίου στην περιοχή και τα ξωκλήσια.

Την εργασία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Πέτρος Γόγολος, Δήμητρα Γερονίκου και Ελένη Καμποσσιώρη. Σκοπός δε ήταν να γνωρίσουν όλοι καλύτερο τον τόπο που ζούνε, να μάθουν το μακρινό του παρελθόν, να το συνδέσουν και να το συγκρίνουν με το σήμερα.

Η εργασία καλύπτει περίπου εκατό σελίδες. Σ’ αυτές ξεδιπλώνεται η Βυζαντινή ιστορία της πορείας και ο τρόπος με τον οποίο αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της σημερινής πραγματικότητας.

Συνάμα παρουσιάζονται ξωκλήσια της Θεσπρωτίας, ορισμένα εκ των οποίων κουβαλούν τις δικές τους ιστορίες και τους θρύλους.


Μαθητές αποτυπώνουν το Βυζάντιο της Θεσπρωτίας! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017 Rating: 5 Χάρτες, εικόνες, φωτογραφίες και πλούσιο ιστορικό υλικό περιέχει η εργασία των μαθητών της πρώτου τμήματος της πέμπτης τάξης και του δε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: