728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ηγουμενίτσα συνδέει Ε.Ε. - Μέση Ανατολή





Κέντρο διαμετακόμισης για εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής μπορεί να γίνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που είναι ήδη σταθμός για τη διακίνηση σε ετήσια βάση 2,5 εκατ. επιβατών και περίπου 230.000 φορτηγών από και προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) Ανδρέας Νταής, η εδραίωση του λιμένα Ηγουμενίτσας ως σημαντικού κόμβου συνδυασμένων μεταφορών αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης.

Μεγάλη ώθηση στη δραστηριότητα του λιμανιού θα δώσει το εμπορευματικό κέντρο/επιχειρηματικό πάρκο Ηγουμενίτσας το οποίο υλοποιείται μέσω του έργου ADRI-UP. Σύμφωνα με τον κ. Νταή, στόχος του έργου είναι η αύξηση της προσβασιμότητας του διάδρομου Αδριατικής-Ιονίου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη συνοχή και την ενσωμάτωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και είναι ενταγμένο στον τομέα χρηματοδότησης «Συνδέοντας την Ευρώπη» - CEF της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνολικό προϋπολογισμού 23 εκατ. ενώ στο ελληνικό σκέλος αναλογούν 12 εκατ. ευρώ.

Οι κύριοι ειδικοί στόχοι αυτής της δράσης περιλαμβάνουν: 

Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης,
Εξορθολογισμό των εμπορευματικών ροών,
Βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της συν-τροπικότητας, της χρήσης δηλαδή των διαφόρων μέσων μεταφοράς, μεμονωμένα και σε συνδυασμό με στόχο να επιτευχθεί η βέλτιστη και βιώσιμη χρήση των πόρων,
Διευκόλυνση της συνδυασμένης ποιότητας των ροών και ενσωμάτωση της εφοδιαστικής αλυσίδας,
Αύξηση της ασφάλειας στους λιμένες.

Το έργο προβλέπει: 

Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου/ εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας και κατασκευή της οδικής σύνδεσης του κέντρου με την Εγνατία Οδό και κατ’ επέκταση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Μελέτες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάπτυξη νέου τερματικού σταθμού για πλοία Ro-Ro/ Ro-Pax στο λιμάνι της Ανκόνα.
Αναδιάρθρωση της αποβάθρας VI στο λιμάνι της Τεργέστης.
Βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής στο εμπορευματικό κέντρο «Interporto di Trieste».



Η Ηγουμενίτσα συνδέει Ε.Ε. - Μέση Ανατολή Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017 Rating: 5 Κέντρο διαμετακόμισης για εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής μπορεί να γίνει το λιμάνι της Ηγουμενίτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: