728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ… Πλήθος κόσμου στην παρέλαση




Με την παρέλαση, όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι μαθητές κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν με διαστήματα έντονης βροχόπτωσης από το πρωί, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία και καταχειροκρότησε τους μαθητές και τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Μπαλάφας, σε δήλωσή του με την ολοκλήρωση της παρέλασης, σημείωσε ότι ο εορτασμός έχει ιδιαίτερο νόημα για την πατρίδα μας. «Δώσαμε ένα δείγμα γραφής οι Έλληνες, ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό... Έδωσε μία μάχη ο λαός μας, ενωμένος και δόθηκε νικηφόρα. Η ενότητα του ελληνικού λαού μπορεί να μας βγάλει και από τις σημερινές δυσκολίες» τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι το μήνυμα του έπους του 40 είναι διαχρονικό. «Είναι μήνυμα ενότητας. Και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε εθνικά για να περάσουμε τα δύσκολα», σημείωσε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, τόνισε ότι σήμερα πρέπει να αναστοχαζόμαστε εκείνες τις στιγμές, να μην ξεχνάμε και να τιμούμε εκείνους που έδωσαν σκληρές μάχες.

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος ανέφερε ότι το 1940 αποτελεί κορυφαία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Είναι μια στιγμή κορυφαία για όλη την Ευρώπη. Σήμερα που στην Ευρώπη έχουμε αναβίωση του φασισμού, έχουμε χρέος να τον κοιτάξουμε κατά μέτωπον και να τον αντιμετωπίσουμε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το 1940 ο ελληνικός στρατός νίκησε.. «Σήμερα χρειαζόμαστε μια καινούρια νίκη κι ένα διαφορετικό πνεύμα» επεσήμανε και συμπλήρωσε πως η γενιά εκείνη ήταν μια γενιά πολεμιστών που όταν τελείωσε ο πόλεμος μετατράπηκε σε μία γενιά που οικοδόμησε. Από κείνο το παράδειγμα πρέπει να εμπνευστούμε. «Οφείλουμε να τα καταφέρουμε και να γίνουμε χτίστες μιας νέας Ελλάδας».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι σήμερα η Ευρώπη περνάει μια κρίση και πρέπει να ενσκύψει πάνω στα προβλήματά της και να κοιτάξει μπροστά και δημοκρατικά.





Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ… Πλήθος κόσμου στην παρέλαση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2017 Rating: 5 Με την παρέλαση, όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι μαθητές κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, στην πόλη τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: