728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα πλατάνια της Ηπείρου αποδεκατίζονται…



Τα πλατάνια της Ηπείρου αποδεκατίζονται... Εκατοντάδες δέντρα πλέον σχεδόν σε όλη την Ηπείρου πεθαίνουν χτυπημένα από τη νόσο που εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια.

Νέα παρέμβαση για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στα όρια της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πίστωση – ύψους 24.800 ευρώ- για την άμεση απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην περιοχή Τερόβου- Κουκλεσίου, της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας.

Kάτι ανάλογο συνέβη προ ημερών με τα πλατάνια στον Καλαμά, όπου ήδη απομακρύνονται εκατοντάδες κορμοί νεκρών δέντρων που βρίσκονταν μέσα στην κοίτη του ποταμού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι το πρόβλημα της μετάδοσης της νόσου είναι τεράστιο. Τα πλατανοδάση καταστρέφονται το ένα μετά το άλλο, ειδικά σε περιοχές πλησίον των ποταμών, όπως στον Καλαμά και τον Λούρο, αλλά και τον Άραχθο και τον Αχέροντα.

Ο κ. Καχριμάνης σημείωσε ότι πρόκειται για ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι δασικές υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα. Η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας και για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων δρομολογεί τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.


Τα πλατάνια της Ηπείρου αποδεκατίζονται… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017 Rating: 5 Τα πλατάνια της Ηπείρου αποδεκατίζονται... Εκατοντάδες δέντρα πλέον σχεδόν σε όλη την Ηπείρου πεθαίνουν χτυπημένα από τη νόσο που εξαπλών...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: