728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ήπειρος.. 47 εκατομμύρια για τις κοινωνικές δομές



Τα κονδύλια του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελούν το τελευταίο διάστημα, αντικείμενο διαλόγου -διαλόγου που διεξάγεται με την ευκολία που δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αλλά πολλές φορές εκείνοι που τον προκαλούν αγνοούν βασικά στοιχεία κατάρτισης του προγράμματος.

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου, όπως και ολόκληρο το ΕΣΠΑ, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022-2023 με βάση τους κοινοτικούς κανόνες.

Υπακούει σε συγκεκριμένες κοινοτικές οδηγίες και υλοποιείται στη βάση της έγκρισης που έχει λάβει από τα αρμόδια εθνικά και κοινοτικά όργανα.

Με απλά λόγια, κανένας Δήμος, καμία Περιφέρεια, ακόμη και κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να εντάξει και να χρηματοδοτήσει ότι θέλει...

Το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο, είναι ένα από τα τρία που διαθέτουν πόρους για την χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων, την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την στήριξη της απασχόλησης.

Έτσι από τα 47 εκατομμύρια, που το είναι το σύνολο των πόρων για την Ήπειρο μέχρι και το 2023, χρηματοδοτούνται προγράμμα όπως αυτά για την ΕΛΕΠΑΠ, τη Μέριμνα, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, τα Κέντρα Κοινότητας, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κι άλλα.

Το σύνολο των κονδυλίων είναι δεσμευμένο καθότι θα πρέπει να καλυφθούν οι δομές αυτές μέχρι και την λήξη του προγράμματος.

Και πρόκειται για δομές που παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες, σε μία περίοδο όπου η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί την μοναδική ασπίδα προστασίας...

Προτάσεις λοιπόν, μεσούσης της προγραμματικής περιόδου, μπορούν να ακούγονται πολλές.. Και να μετατρέπονται σε αντικείμενο διαδικτυακού διαλόγου, που διεξάγεται ανώνυμα κι επώνυμα, με τεράστια ευκολία...

Κάθε πρόταση όμως θα πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα... Άλλωστε πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού!


Ήπειρος.. 47 εκατομμύρια για τις κοινωνικές δομές Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017 Rating: 5 Τα κονδύλια του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελούν το τελευταίο διάστημα, αντικείμενο διαλόγ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: