728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Πρόξενος της Γερμανίας



Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel. Τον Γερμανό διπλωμάτη υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Η Αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Γενικό Πρόξενο, υπογράμμισε την σημαντική συμβολή που διαδραματίζουν στις σχέσεις των δύο χωρών οι χιλιάδες Ηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με φορείς της Γερμανίας, στο πλαίσιο της οποίας έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια της Νότιας Βεστφαλίας.

Η κ. Τ. Καλογιάννη, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον κ. Walter Stechel για την πορεία των αναπτυξιακών έργων στην Ήπειρο, για την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EiB), τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου, το σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα, για τις επικείμενες έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, καθώς και για τη συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθεί η Ήπειρος, για τις οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Γερμανούς πολίτες, όπως είναι η πιστοποίηση των περιπατητικών μονοπατιών, ως επίσης και για τις δυνατότητες ανάδειξης και ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού κ.ά.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας Walter Stechel, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική της ενημέρωση, συμμερίστηκε τον προβληματισμό της Περιφερειακής Αρχής για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων, εξήρε ως ιδιαίτερα θετικές τις παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί για το περιβάλλον και τον τουρισμό, και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ Γερμανικών Περιφερειών και της Περιφέρειας Ηπείρου στους τομείς της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανίας και του τουρισμού.



Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Πρόξενος της Γερμανίας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2017 Rating: 5 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel. Τον Γερ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: