728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οργή στο Ζαγόρι για τα διόδια στο Δροσοχώρι



Τρόπους αντίδρασης στην επικείμενη λειτουργία του σταθμού διοδίων της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι, που θα επιβαρύνει κυρίως τους κινούμενους από και προς το Ανατολικό Ζαγόρι, συζήτησε η δημοτική αρχή με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου και εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων.

Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση κατά της λειτουργίας του σταθμού αυτού και ζητά να εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου οι οποίοι μετακινούνται από τα Γιάννινα προς το Ανατολικό Ζαγόρι και αντίστροφα, είτε για να πάνε στις δουλειές τους, είτε για τις υποθέσεις τους σε υπηρεσίες, αλλά και για όσους επισκέπτονται την περιοχή.

Πρόσφατα η Περιφέρεια Ηπείρου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας των διοδίων αυτών με σειρά επιχειρημάτων (τρίτος σταθμός εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, απουσία εναλλακτικού οδικού δικτύου επικοινωνίας κλπ), προσφυγή που στηρίζεται από τους δήμους Μετσόβου και Ζαγορίου οι οποίοι πλήττονται από την επιβολή διοδίων.

Στην σύσκεψη των παρατάξεων του Δ.Σ του δήμου Ζαγορίου εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης, κυρίως η κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ, κατά της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τη λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι, από τον δήμο, φορείς και κατοίκους.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην άποψη ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο, ακόμη και οι δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αποτραπεί η έναρξη λειτουργίας του μετωπικού σταθμού διοδίων που θα επιβαρύνει οικονομικά τους συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου. Ο δήμος θα επιμείνει και θα απαιτήσει να ισχύσει η αναλογική χρέωση, σύστημα που εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση, αλλά όπως φαίνεται θα αργήσει να εφαρμοστεί.


Οργή στο Ζαγόρι για τα διόδια στο Δροσοχώρι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2017 Rating: 5 Τρόπους αντίδρασης στην επικείμενη λειτουργία του σταθμού διοδίων της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι, που θα επιβαρύνει κυρίως τους κινούμ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: