728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.. Δύο μεγάλες υποθέσεις στην Ηγουμενίτσα



Το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε άνθιση, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα ελέγχων που έκαναν οι τελωνειακές υπηρεσίες από τον Μάιο και μέχρι τώρα.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων λαθρεμπορίου στα καύσιμα, τα τσιγάρα και γενικότερα τα καπνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι στοχευμένοι έλεγχοι συνεχίζονται και τα τελωνεία καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες.

Βάση των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν δύο από τις σημαντικότερες υποθέσεις των τελευταίων μηνών εξιχνιάστηκαν από τους ελέγχους που έγιναν στο Τελωνείο της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για μία υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων και μία δεύτερη διακίνησης τεράστιας ποσότητας τσιγάρων.

Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου κατά την ώρα του ελέγχου παραλάμβανε λάδι σε δύο πλαστικές δεξαμενές χιλίων λίτρων η καθεμία που υπήρχαν σε στεγασμένο χώρο στην πίσω πλευρά του πρατηρίου. Από το χώρο αυτό υπήρχαν απολήξεις που συνδέονταν με μεγαλύτερη δεξαμενή 31.00 λίτρων με αντλία και μετρητή που βρισκόταν στο χώρο του πλυντηρίου.

Ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση, σφραγίστηκαν οι δεξαμενές καθώς και τα διαμερίσματα του βυτίου, το οποίο δεσμεύτηκε. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 72.751,34 €.

Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας, με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή, εντόπισε στο ψυκτικό θάλαμο φορτηγού αυτοκινήτου με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας και κατέσχεσε 7.496.400 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 1.448.941 €.


πηγη:http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/46173-2017-09-12-13-56-06.html
Λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.. Δύο μεγάλες υποθέσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017 Rating: 5 Το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε άνθιση, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα ελέγχων που έκαναν οι τελωνειακές υπηρεσίες από ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: