728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δίκτυο Υποστήριξης των Δήμων για το νέο ΕΣΠΑ



Τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στόχος είναι να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις των προσκλήσεων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων.

Η λειτουργία του Δικτύου θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 του νέου ΕΣΠΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) θα αναλάβει τον συντονισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση της λειτουργίας του Δικτύου.

Το Δίκτυο θα λειτουργήσει στο σύνολο της χώρας και θα αποτελείται από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες με εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων - χρηματοδοτήσεων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις 12 Περιφέρειες (εκτός Αττικής) και στην Κεντρική Ομάδα Υποστήριξης, η οποία θα συνδράμει παράλληλα και τους Δήμους της Αττικής.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας η οποία θα λειτουργήσει ως Help desk προς τους 325 ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς τους, παρέχοντάς τους την απαιτούμενη τεχνογνωσία και σχετικό ενημερωτικό υλικό.



Δίκτυο Υποστήριξης των Δήμων για το νέο ΕΣΠΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017 Rating: 5 Τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: