728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σαράντα μέρες χωρίς σταγόνα βροχής!!! Τα στατιστικά του φετινού καλοκαιριού..



Συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής.. Ασυνήθιστο για τα Γιάννινα αλλά όχι πρωτοφανές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός, ότι παρά την αίσθηση όλων μας ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν ξηρό, οι ποσότητες βροχής που σημειώθηκαν δεν απέχουν σημαντικά από τον μέσο όρο που καταγράφεται στην περιοχή.

Βέβαια οι μεγαλύτερες ποσότητες έπεσαν τον Ιούνιο ενώ ο Αύγουστος καταγράφεται ως ο μήνας που δεν έπεσε ούτε μία σταγόνα βροχής!

"Δεν είναι συνηθισμένη αλλά δεν είναι και πρωτόγνωρη η εικόνα του καλοκαιριού", σημείωσε μιλώντας στο Epiruspost ο Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Άρης Μπαρτζώκας.

Πως λοιπόν διαμορφώνεται αναλυτικά η εικόνα του καιρού κατά το φετινό καλοκαίρι;

Ο Ιούνιος, κατά παράδοση ήταν ένας βροχερός μήνας. Ο μέσος όρος της θερμοκρασίας ήταν 22,4 βαθμοί όταν η μέση τιμή είναι 21,9. Η υγρασία έφτασε στο 68% με μέση τιμή το 59% και οι βροχοπτώσεις άγγιξαν τα 69 χιλιοστά όταν η μέση τιμή στα Γιάννινα για τον Ιούνιο είναι τα 44 χιλιοστά.

Η εικόνα διαφοροποιήθηκε αισθητά τον Ιούλιο καθώς ο μήνας είναι και ζεστός και ξηρός. Η θερμοκρασία (μέσος όρος 24ωρου) έφτασε στους 25,3 βαθμούς Κελσίου όταν η μέση τιμή είναι 24,8 ενώ οι βροχοπτώσεις περιορίστηκαν στα 17 χιλιοστά (μέση τιμή 32 χιλιοστά).

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 20 Ιουλίου η περιοχή μας εισήλθε σε περίοδο παρατεταμένης ανομβρίας. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταγραφεί ούτε σταγόνα... Βροχοπτώσεις μηδέν λοιπόν όλο τον Αύγουστο όταν η μέση τιμή ανέρχεται στα 31 χιλιοστά.

Ο ίδιος μήνας ήταν και ο πιο ζεστός του καλοκαιριού καθώς η μέση θερμοκρασία ανήλθε στους 25,9 βαθμούς όταν η μέση τιμή είναι 24,3..

Συνολικά το καλοκαίρι ήταν πιο ζεστό για την περιοχή και με λιγότερες βροχοπτώσεις.

Η μέση θερμοκρασία στους 24,5 βαθμούς όταν η μέση τιμή είναι 23,7, η υγρασία στο 54% όταν η μέση τιμή είναι 55% και οι βροχοπτώσεις στα 86 χιλιοστά όταν η μέση τιμή είναι 107!

Ο καλός καιρός, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Μικρή ανάπαυλα στην καλοκαιρία θα αποτελέσει η Κυριακή, όπου θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι, κατά περιόδους ισχυροί και ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.


Σαράντα μέρες χωρίς σταγόνα βροχής!!! Τα στατιστικά του φετινού καλοκαιριού.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2017 Rating: 5 Συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής.. Ασυνήθιστο για τα Γιάννινα αλλά όχι πρωτοφανές, όπως προκύπτει από τα στοι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: