728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επί 20 χρόνια ο Δήμος των Παξών λειτουργούσε βυτιοφόρο «φάντασμα»

Η νυν δημοτική αρχή χρειάστηκε δύο χρόνια για να βγάλει πινακίδες





Για τους Παξούς δεν χρειάζεται να πεις και πολλά. Η ομορφιά του και οι υπόλοιποι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τους επισκεφτεί κανείς είναι πολλοί. Αυτό όμως που συνέβαινε στον παράδεισο αυτό επί 20 χρόνια, είναι ενδεικτικό καταστάσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της περιφέρειας της χώρας μας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Για δύο δεκαετίες ο Δήμος των Παξών είχε στην κατοχή του και λειτουργούσε, όταν χρειαζόταν, ένα βυτιοφόρο, το οποίο δεν είχε για όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσει πινακίδες και ως εκ τούτου ουδέποτε είχε περάσει από σχετικό τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Προερχόταν δε από μετασκευή με ότι αυτό συνεπάγεται. Η νυν Δημοτική Αρχή χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες που διήρκησαν δύο χρόνια για να καταφέρει να νομιμοποιήσει το όχημα αυτό βγάζοντάς του πινακίδες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε στο newsbeast.gr ο δήμαρχος του όμορφου νησιού Σωτήρης Βλαχόπουλος.

«Από το 2000 υπήρχε ένα βυτιοφόρο στο Δήμο Παξών, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί ποτέ άδεια κυκλοφορίας και κατά συνέπεια δεν είχε ασφάλεια δεν πέρναγε ΚΤΕΟ. Ένα όχημα φάντασμα. Το λειτουργούσαν ως όχημα φάντασμα, έβγαινε στο δρόμο κάποιες φορές, όταν χρειαζόταν να εκκενώσει κάποιο βόθρο ή να αντλήσει βρομόνερα από κάποιες δεξαμενές όμβριων υδάτων και γινόταν αυτή η εν πάση περιπτώσει χρήση του οχήματος έξω από κάθε λογική, αλλά και για να εκπροσωπήσουμε και την άλλη πλευρά, όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, τα λύματα από ένα βόθρο, κυλάνε στους δρόμους που κυκλοφορούν μικρά παιδιά θα κάνεις παράνομη χρήση ενός τέτοιου οχήματος. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί την ανικανότητα των προηγούμενων που κυβερνήσανε επί τόσα χρόνια και δεν μπορούσαν να νομιμοποιήσουν επί τόσα χρόνια το όχημα ή δεν ενδιαφέρθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς ταλαιπωρηθήκαμε. Μας πήρε γύρω στη διετία να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Δυο χρόνια για να βγάλουμε πινακίδες. Γιατί δεν ήταν μόνο αυτό. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα εκτελωνισμού. Είχε εκτελωνιστεί απλά και μόνο σαν αμάξωμα και η προσθήκη του βυτίου έγινε αργότερα, οπότε όταν το πήγαμε να μας βγάλουν πινακίδες μας είπαν «παιδιά εσείς έχετε εκτελωνίσει έναν τράκτορα και τώρα μας εμφανίζεται ένα βυτιοφόρο» και άλλα τέτοια τραγελαφικά της ελληνικής πολιτείας. Το θέμα είναι ότι με χίλια βάσανα και με την συνεργασία των ανθρώπων της περιφέρειας τα καταφέραμε και σήμερα είναι ένα νόμιμο όχημα που μπορεί να εξυπηρετήσει».


Επί 20 χρόνια ο Δήμος των Παξών λειτουργούσε βυτιοφόρο «φάντασμα» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017 Rating: 5 Η νυν δημοτική αρχή χρειάστηκε δύο χρόνια για να βγάλει πινακίδες Για τους Παξούς δεν χρειάζεται να πεις και πολλά. Η ομορφιά το...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: