728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δίπλα στους διασώστες του ΕΚΑΒ καταστηματάρχες της παράκτιας ζώνης του ν. Πρέβεζας



Η ανάγκη ίδρυσης σταθμού του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας διαφαίνεται έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στην παράκτια ζώνη από Καστροσυκιά έως και Πάργα, παρουσιάζει τεράστια αύξηση.

Η ίδρυση του σταθμού είναι πλέον σίγουρο πως θα σώσει ζωές.

Αυτό φάνηκε την φετινή χρονιά που μετά από ένας πολύ σωστά οργανωμένο σχεδιασμό της διεύθυνσης της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, η παράκτια ζώνη καλύφθηκε με επιπλέον πληρώματα και οχήματα τα οποία αυξάνονταν την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα, καλύπτοντας έτσι σε χρόνο μηδέν περιστατικά που έχρηζαν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο.

Οι διασώστες που βρίσκονταν συνεχώς σε επιφυλακή και περιπολούσαν από το πρωί έως και αργά το απόγευμα, ώρες ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης, από την Καστροσυκιά, την Αμμουδιά, έως και την Πάργα, έτυχαν μάλιστα και της καλύτερης υποδοχής και μεταχείρισης από επαγγελματίες της περιοχής.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διασώστες από τα Γιάννενα, που καλύπτουν για δύο περίπου μήνες τις επιπλέον βάρδιες, εργάστηκαν στην άδειά τους, κάτι που σημαίνει πως και οι ίδιοι έχουν αυξημένο το αίσθημα της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Βέβαια πολύ καλύτερη θα ήταν η κατάσταση εάν το κέντρο του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο είχε ιδρυθεί, κάτι που σύμφωνα με την κεντρική διεύθυνση της 7ης Περιφέρειας είναι σε φάση σχεδιασμού.

Εξ άλλου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και το έχουν δείξει πολλές φορές με κινητοποιήσεις που έχουν οργανώσει, στέλνοντας το δικό στους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Όλες αυτές τις εβδομάδες λοιπόν, καταστηματάρχες από την Αμμουδιά αλλά και την Πάργα προσέφεραν δωρεάν τα γεύματα στα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Μια τέτοια κίνηση αλλά και η υποδοχή που τύγχαναν από τους κατοίκους των περιοχών έδειξαν το πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Τις δικές του ευχαριστίες προς όλους αυτούς, στην Αμμουδιά και την Πάργα, που αγκάλιασαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και φιλοξένησαν στα καταστήματα τους τους διασώστες προσφέροντας το γεύμα τους, ευχαριστεί ο συντονιστής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Νίκος Σκούρας, τονίζοντας πως η απόφαση και ο προγραμματισμός του Διευθυντή κ. Παπαδιώτη, για την κάλυψη της παράκτιας ζώνης τους καλοκαιρινούς μήνες έφερε αποτέλεσμα και σημείωσε πως «Όλοι οι κάτοικοι και όλος ο κόσμος που έκανε διακοπές στην περιοχή, μας έδειξαν ότι είμαστε απαραίτητη υπηρεσία και γι' αυτό πρέπει να γίνει ο τομέας ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο».

«Σας ευχαριστούμε πολύ για τα γεύματα που μας δώσατε» είπε ο κ. Σκούρας απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων Γλάρος, Πατέρας στην Αμμουδιά και Γλάρος και Tango στην Πάργα



Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου



Δίπλα στους διασώστες του ΕΚΑΒ καταστηματάρχες της παράκτιας ζώνης του ν. Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2017 Rating: 5 Η ανάγκη ίδρυσης σταθμού του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας διαφαίνεται έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στην παράκτια ζώνη ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: