728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Έως και 16% στη χονδρική που θα επιβαρύνει τις τσέπες των καταναλωτών





Ζημιώνεται τελικά από όλη την ιστορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) η τσέπη των καταναλωτών.

Η πώληση περιορισμένου αριθμού ΜΗΣΥΦΑ, των επονομαζόμενων «Γενικής Διάθεσης Φαρμάκων» (ΓΕΔΙΦΑ), σε άλλα κανάλια διανομής εκτός φαρμακείων, όπως σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αποδεικνύεται ένα «φιάσκο» στην πράξη καθώς οι εταιρίες δεν έχουν εκδηλώσει, ακόμη τουλάχιστον, ενδιαφέρον να πωλούνται τα προϊόντα τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η πλήρης απελευθέρωση των τιμών σε όλα τα ΜΗΣΥΦΑ αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρόν για αυξήσεις στις τιμές, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται. Πρόκειται για αυξήσεις στη χονδρική τιμή των φαρμάκων, κάτι που ωστόσο σύντομα, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, θα μετακυλίσει και στη λιανική τιμή, καθώς θα είναι αδύνατο να απορροφήσουν τις διαφορές τα φαρμακεία.

Ήδη μέσα στο καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά κάποιες ανεπαίσθητες αυξήσεις, τόσο μικρές που οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί δεν τις έχουν πάρει χαμπάρι. Όπως ανέφερε ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό οι αυξήσεις στις χονδρικές φτάνουν έως και 16% σε δεκάδες προϊόντα.



Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2017 Rating: 5 Έως και 16% στη χονδρική που θα επιβαρύνει τις τσέπες των καταναλωτών Ζημιώνεται τελικά από όλη την ιστορία των Μη Συνταγογραφού...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: