ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Οι πρόσκοποι μοίρασαν νερά και σάντουιτς στους πυροσβέστες

«Είναι στα μέτωπα, χωρίς ούτε ένα λεπτό ξεκούρασης»«Οι πυροσβέστες για μέρες ολόκληρες βρίσκονται μέσα στις φωτιές. Θα μπορούσαμε να τους πούμε ήρωες. Είναι στα μέτωπα, χωρίς ούτε ένα λεπτό ξεκούρασης. Δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν λίγο νερό».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις προσπάθειες των πυροσβεστών στη δασική πυρκαγιά της Αττικής ο αναπληρωτής γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Κώστας Πατινιωτάκης.

Οι Έλληνες πρόσκοποι οργάνωσαν τις τελευταίες ώρες ομάδες προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πενήντα τρία ενήλικα στελέχη έστησαν το γραφείο συντονισμού στις εγκαταστάσεις της δημοτικής κοινότητας Καπανδριτίου στον δήμο Ωρωπού προσφέροντας εμφιαλωμένο νερό και τροφή στις δυνάμεις της πυρόσβεσης.

«Από χθες, Κυριακή, έχουμε μοιράσει περίπου 1.000 μπουκάλια με νερό, 600 σάντουιτς και μπισκότα για τους άνδρες της πυρόσβεσης» δήλωσε ο κ. Πατινιωτάκης. «Όπως μου μεταφέρθηκε από τα ενήλικα στελέχη υπήρχαν στιγμές απόγνωσης αλλά και στιγμές αυτοθυσίας. Έδωσαν πραγματικά μάχη με τη φωτιά, είχαν πεισμώσει. Δεν ξέρω εάν καταλάβαιναν και οι ίδιοι τη σωματική κόπωση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατινιωτάκη οι Έλληνες πρόσκοποι θα παραμείνουν στον τόπο της πυρκαγιάς, στηρίζοντας για όσο διάστημα χρειαστεί στους πυροσβέστες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]