728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο τουρισμός "πετάει" και τον Σεπτέμβριο..

foto Christos Ntitoras


Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι δείκτες αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων αφίξεων τον Σεπτέμβριο. Έτσι ο τουρισμός... καλπάζει!

Το ότι ο τουρισμός συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, Sete Intelligence. Ο Σεπτέμβριος, μάλιστα, συνοδεύεται με επιπλέον αεροπορικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο του 2017, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έχουν προγραμματισθεί 310.000 περισσότερες αεροπορικές θέσεις (+13%), σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕAΣΠ (Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων-Hellenic Slot Coordination Authority), σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Sete Intelligence.

Παραμένοντας στα δημοσιευμένα στοιχεία του Sete Intelligence, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε τον Ιούλιο αύξηση των διεθνών αφίξεων +5,7% (+8,8% από την αρχή του έτους). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +6,8% και στην Αθήνα στο +1,5%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ήταν στο +10,6% και +3,8% αντίστοιχα.

Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, που από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο παρουσίασαν αύξηση +9,0%.

Τονίζεται, ότι η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 (Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμένεται σε +10,3%.

Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων, υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων, τονίζει το Sete Intelligence. Την ίδια στιγμή, αντίστοιχη (+11,6%) ήταν και η αύξηση των διεθνών οδικών αφίξεων τον Ιούλιο, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ανέρχεται πλέον σε +7,8%. Στις θαλάσσιες αφίξεις από Ιταλία παρατηρείται αύξηση +14,0% τον Ιούνιο και +12,4% από την αρχή του χρόνου.


Ο τουρισμός "πετάει" και τον Σεπτέμβριο.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5 foto Christos Ntitoras Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν οι δείκτες αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων αφίξεων τον Σεπτέμβριο. Έτσι ο τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: