728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κοσμηρά: Διαγωνισμός Ηπειρώτικης πίτας



Η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια της, είναι από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με συνεχή δράση από το 1977.

Κεντρική της εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, είναι ο Διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας που φτάνει φέτος στην 16ηδιοργάνωση και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου στην Κοσμηρά.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2001 και από τότε γίνεται κάθε Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία. Νοικοκυρές από την Κοσμηρά και τα γύρω χωριά του Δήμου φτιάχνουν την πίτα τους και την φέρνουν να διαγωνιστεί μαζί με τις άλλες πίτες με κριτήρια τη γεύση και την παράδοση.

Στη συνέχεια όλες οι πίτες μοιράζονται στους επισκέπτες. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου της περιοχής, η διάσωση παραδοσιακών συνταγών και η ευαισθητοποίηση των νεότερων στη σπιτική γεύση, μακριά από τα τυποποιημένα τρόφιμα.

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: 'Φτιάξτε την πίτα της αρεσκείας σας και φέρτε τη να μοιραστούμε τη γεύση της». Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό κέντρο του Δ. Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της δημιουργικής άμιλλας με πλούσια δώρα για τους νικητές, χάπενινγκ, και σε γιορταστικό κλίμα γλεντιού με παραδοσιακούς χορούς και δημοτικό-λαϊκό τραγούδι, μέχρι πρωίας.



Κοσμηρά: Διαγωνισμός Ηπειρώτικης πίτας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017 Rating: 5 Η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια της, είναι από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους του λεκανοπεδίο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: