728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις του 2017

Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα περίεργο «ασανσέρ»

 


Πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα περίεργο «ασανσέρ» με πτώση βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια σε ορισμένες σχολές και άνοδο σε άλλες.

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πτώση σε των βάσεων. Ωστόσο στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Οι πολυτεχνικές σχολές που παραμένουν μια σταθερά αγαπημένη επιλογή δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος τις διεκδικούν -οι λιγοστοί σε σχέση με πέρσι- υποψήφιοι.

Αντίθετα, οι σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας των φετινών υποψηφίων, με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση. Αντίθετα, οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.


πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2795929/pote-anakinononte-i-vasis-tou-2017
Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις του 2017 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5 Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα περίεργο «ασανσέρ»   Πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: