728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Αριστούχοι και πρωτιές Πρεβεζάνων στις βαθμολογίες των Πανελλαδικών



Ανακοινώθηκαν εχτές το πρωί οι βαθμολογίες των 575 υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλα τα Λύκεια του Νομού Πρέβεζας. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, υπήρξε διασπορά της βαθμολογία λόγω των ιδιαίτερα απαιτητικών θεμάτων κυρίως στα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών Προσανατολισμού και της Βιολογίας Προσανατολισμού. Υπήρξαν όμως και αριστούχοι και μαθητές που ίσως βρίσκονται μεταξύ των πρώτων σε Πανελλαδικό επίπεδο. Όπως ανέφερε στην Τ.Φ., ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Κ. Καμπουράκης, οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευή στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Πρέβεζας.


Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των βαθμολογιών, ο Διευθυντής ανέφερε μεταξύ άλλων «Τουλάχιστον από τα τρία μεγάλα Γενικά Λύκεια του Νομού μας, το 1ο Λύκειο και 2ο Λύκειο Πρέβεζας καθώς και το Λύκειο Φιλιππιάδας, μπορώ να σας πω ότι σε σχέση με τον πανελλήνιο μέσο όρο, για μία ακόμα φορά ήταν πάρα πολύ καλές οι επιδόσεις των μαθητών. Παρατηρήθηκε μια διασπορά βαθμολογίας λόγω της δυσκολίας των θεμάτων, δηλαδή, έχουμε υψηλές και χαμηλές βαθμολογίες, υπάρχει δηλαδή ένα σκόρπισμα των βαθμών γύρω από το μέσο όρο. Αυτό οφείλεται στην δυσκολία των θεμάτων κυρίως στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Προσανατολισμού και στα Μαθηματικά Προσανατολισμού» είπε ο κ. Καμπουράκης.

Για το 1ο Λύκειο Πρέβεζας

 Για το 1ο Λύκειο Πρέβεζας ο κ. Καμπουράκης ανέφερε «Έχουμε 20άρια, έχουμε υψηλές βαθμολογίες. Πιο συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας πάνω από 17,5 μέσο όρο σε όλα τα μαθήματα συγκέντρωσαν στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο το 8% των μαθητών, στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο και στο 4ο το 6% των μαθητών, και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο το 7,5% των μαθητών. Στα Μαθηματικά Προσανατολισμού αρίστευσε μαθητής με βαθμολογία 19,4, να θυμίσω οτι φέτος τα Μαθηματικά ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και ο συγκεκριμένος είναι σίγουρα μεταξύ των πρώτων Πανελλαδικά. Γενικά οι βαθμολογίες είναι σε σχέση χαμηλότερες στην Έκθεση, στα Αρχαία Ελληνική αλλά και στα Μαθηματικά.

Για το 2ο Λύκειο Πρέβεζας

 Για το 2ο Λύκειο Πρέβεζας ανέφερε οτι «Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Πρέβεζας γενικά είχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με τον Πανελλήνιο μέσο όρο. Παρατηρήθηκε διασπορά βαθμολογίας λόγω της δυσκολίας των θεμάτων στην Έκθεση, τη Βιολογία Προσανατολισμού και τα Μαθηματικά Προσανατολισμού».

Για το Λύκειο Φιλιππιάδας 

Για το 1ο Λύκειο Φιλιππιάδας ο κ. Καμπουράκης σημείωσε ότι «Στη Θετική Κατεύθυνση υπήρξαν 4 μαθητές με μέσο όρο πάνω από 17 και ακολουθούν άλλοι 4 μαθητές με μέσο όρο 16. Στον Προσανατολισμό Ανθρωπιστικών Σπουδών έχουμε 3 μαθητές με πάνω από 17 μέσο όρο πάνω και 5 μαθητές με μέσο όρο από 15 έως 16,7».

Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι ο υπολογισμός των μορίων, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των επιλογών τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

Άρης Τσελίκος



πηγη:https://www.topikifoni.gr/article.php?title=prebeza-aristoyxoi-kai-prwties-prebezanwn-stis-ba8mologies-twn-panelladikwn-1404
Πρέβεζα: Αριστούχοι και πρωτιές Πρεβεζάνων στις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017 Rating: 5 Ανακοινώθηκαν εχτές το πρωί οι βαθμολογίες των 575 υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: