728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην Ήπειρο ο επιστήμονας που χαρτογράφησε τον εγκέφαλο



Στην Ήπειρο θα βρεθεί ο Δρ. Παξινός Γιώργος, ο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκός καθηγητής Ιατρικών επιστημών και Ψυχολογίας, στο συνέδριο Λογοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το Νοέμβριο.

Την είδηση ανακοίνωση η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία ήδη δουλεύει για την επιτυχία του.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 10-12 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δρ. Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ.

Έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται, καθώς δεν έχουν γίνει οι βασικές μελέτες για τον φλοιό του εγκεφάλου.
Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία: The Warner Brown Memorial Prize από το Πανεπιστήμιο Berkeley, 1968, το βραβείο Walter Burfitt το 1992, Βραβείο Αριστείας στην Επιστημονική Συγγραφή, Assoc Amer Publishers το 1999, το Ramaciotti Μετάλλιο Αριστείας στην Βιομετρική Έρευνα το 2001, The Alexander von Humbolt Foundation Prize το 2004.

Είναι ο συγγραφέας του «The rat brain in stereotaxic coordinates», (Ο Εγκέφαλος του Αρουραίου σε Στερεοταξικές ορίζουσες), το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα πιο δημοφιλών επιστημονικών συγγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, έχει γράψει 38 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και των ζώων.

Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας.

Είναι επίσης, AO (Officer in the General Division of the Order of Australia for Service to Neuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του City Unity College Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/44757-2017-06-14-10-57-02.html
Στην Ήπειρο ο επιστήμονας που χαρτογράφησε τον εγκέφαλο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017 Rating: 5 Στην Ήπειρο θα βρεθεί ο Δρ. Παξινός Γιώργος, ο παγκοσμίου φήμης Ακαδημαϊκός καθηγητής Ιατρικών επιστημών και Ψυχολογίας, στο συνέδριο Λογ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: