728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι κατολισθήσεις της Ηπείρου, υπό…. παρακολούθηση!



Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πράξη για την «Ανάπτυξη συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και αντιμετώπισης κινδύνων από κατολισθητικά φαινόμενα με την εφαρμογή σύγχρονων γεωτεχνικών και δορυφορικών μεθοδολογιών».

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 250.000 ευρώ και Φορέας υλοποίησης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας).

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην ανάπτυξη ενός μόνιμου συστήματος παρακολούθησης για περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα αστάθειας πρανών εξαιτίας κατολισθητικών φαινομένων με τη χρήση των πλέον σύγχρονων δορυφορικών και γεωτεχνικών μεθόδων.

Το σύστημα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε περιοχή με πρόβλημα κατολισθήσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου που έχει προκαλέσει κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Η πράξη υλοποιείται με τέσσερα πακέτα εργασίας:

1.Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και καθορισμός της περιοχής παρακολούθησης.

2. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού παρακολούθησης εδαφικών μετακινήσεων στην κατολισθαίνουσα περιοχή.

3. Καταγραφή, συλλογή και επεξεργασία των γεωτεχνικών και δορυφορικών δεδομένων της περιοχής παρακολούθησης.

4. Σχεδιασμός και ανάπτυξη γεωβάσης χωρικών δεδομένων και διαδικτυακής πλατφόρμας για την έγκαιρη ενημέρωση και προστασία από επερχόμενα κατολισθητικά φαινόμενα.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/44782-2017-06-15-13-05-50.html
Οι κατολισθήσεις της Ηπείρου, υπό…. παρακολούθηση! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5 Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: