728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες στα Στενά του Αχέροντα



Τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, στη περιοχή των Στενών Αχέροντα, βόρεια του οικισμού της Γλυκής, διαδραματίζονται οι ίδιες σκηνές.

Λαμβάνει χώρα η άσκηση δραστηριοτήτων όπως κανό – καγιάκ, ράφτινγκ, ιππασία, κλπ όπου κατά την άσκησή τους συντελούνται παρεμβάσεις στην περιοχή με αυτοσχέδιες κατασκευές υποστηρικτικών υποδομών (σιδερένιες και ξύλινες κατασκευές με συρματόσχοινα στερεωμένα για εναέριο πέρασμα της κοίτης, ξύλινες γέφυρες εντός της κοίτης του ποταμού), υλοτομία δένδρων, κλαδέματα πλατάνων κλπ

Όλα αυτά διενεργούνται χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές (ασφάλειας, υγιεινής κλπ) και χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότησής τους, επιφέροντας σημαντική αλλοίωση στη φυσιογνωμία της περιοχής.

Εικόνες αλόγων που σταβλίζονται στην παρόχθια ζώνη του Αχέροντα ή ψησταριές και κατασκηνώσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχής, αδιαφορώντας για το καθεστώς προστασίας της, συμπληρώνουν τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Οι συνεχείς συστάσεις από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης, που εντείνει τις εποπτεύσεις στην περιοχή κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, φαίνεται να μην είναι αποτελεσματικές όπως επίσης και οι όποιες σχετικές αναφορές προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής, που αποτελεί πηγή ζωής και ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία, πρέπει να διαφυλαχθεί ώστε να μπορεί να παίζει αυτό το ρόλο και στο μέλλον, κάτι που επιτάσσει και το καθεστώς προστασίας της περιοχής, η οποία εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται σε Εθνικό επίπεδο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και την πλούσια βιοποικιλότητά της.

Η συνδρομή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση της περιοχής με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά κι Αχέροντα, κατέγραψε εικόνες, που όπως τονίζει, καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αυθαιρεσία και την προχειρότητα που επικρατούν στην περιοχή.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/44671-2017-06-09-06-45-17.html
Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες στα Στενά του Αχέροντα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017 Rating: 5 Τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, στη περιοχή των Στενών Αχέροντα, βόρεια του οικισμού της Γλυκής, δια...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: