728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

575 μαθητές από την Πρέβεζα θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις-Ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ



Με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, στις 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις 7 Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Στο Νομό Πρέβεζας θα συμμετάσχουν 575 μαθητές, 494 από τα Γενικά Λύκεια και 81 από τα ΕΠΑΛ. Θα λειτουργήσουν 7 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των ΓΕΛ και 1 εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ 3 μαθητές θα εξεταστούν σε ειδικό εξεταστικό κέντρο στην Άρτα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Καμπουράκη έχουν ενημερωθεί ήδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.




Ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε πως φέτος υπάρχει μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις για κάποιον μαθητή που θα χάσει μάθημα λόγω ασθένειας ή σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, σημειώνοντας πως θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και όχι λίγες μέρες μετά τις κανονικές πανελλαδικές. Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα εξετασθούν αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων των εξετάσεων του Ιουνίου και πρόκειται για μια διαδικασία εντελώς διακριτή, δηλαδή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για ξεχωριστό αριθμό θέσεων. Έτσι οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα βάσει των δικαιολογητικών τους να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές, εφόσον το ζητήσουν, διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία. Χρειάζεται να είναι αισιόδοξοι, να έχουν καθαρή σκέψη. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας είναι δίπλα στον αγώνα και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους για να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν οι εξετάσεις με τις καλύτερες συνθήκες και θέλω να πω στους μαθητές μας ότι πραγματικός νικητής είναι εκείνος που επιμένει να μοχθεί και να αγωνίζεται συνέχεια για το καλύτερο» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Το πρόγραμμα των πανελληνίων έχει ως εξής:




 πηγη:http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/23576-panellhnies-preveza.html
575 μαθητές από την Πρέβεζα θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις-Ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5 Με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, στις 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: