728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ρεκόρ συμμετοχών στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας-33 Χορωδίες από 14 χώρες και περισσότεροι από 1200 χορωδοί



Ρεκόρ συμμετοχών θα έχει φέτος το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας που διοργανώνει για 35η χρονιά η Χορωδία «Αρμονία», γεγονός που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν στα τοπικά ΜΜΕ τα μέλη του ΔΣ της Χορωδίας Αρμονία τονίστηκε πως στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας και τον 23ο Διαγωνισμό Θρησκευτικής Μουσικής , θα συμμετάσχουν 33 χορωδίες από 14 χώρες και περίπου 1200 χορωδοί, οι οποίοι θα μείνουν στην Πρέβεζα για περισσότερες από 4 μέρες, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για την πόλη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης (Κηποθέατρο, Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης, Πλατεία Λιμενικού Ταμείου, Ωδείο Αρχαίας Νικόπολης, Άγιο Χαράλαμπο, Όπερα του Νερού κλπ), ενώ φέτος το Φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» στην Άρτα και στην Πάργα, αφού οι διοργανωτές θα πραγματοποιήσουν κάποιες από τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εκτός Πρέβεζας. Παράλληλα λόγω της μεγάλης συμμετοχής φέτος το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ εκτός από Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, θα πραγματοποιηθεί και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο πρόεδρος της «Αρμονίας» κ. Απόστολος Αντωνίου χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα το φετινό Φεστιβάλ ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Για εμάς είναι μια ηθική ικανοποίηση αυτή η συμμετοχή φέτος αλλά είναι και ένα μεγάλο στοίχημα γιατί αν υπολογίσουμε ότι θα έρθουν περισσότεροι από 1200 άτομα στην πόλη μας, θα διαμείνουν εδώ, πολλές από τις χορωδίες θα διαμείνουν περίπου μια βδομάδα συνδυάζοντας το φεστιβάλ και διακοπές και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην οικονομική υγεία της περιοχής και στα οικονομικά οφέλη. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη είναι και τα πολιτιστικά γιατί μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μικρή πόλη διοργανώνει ένα από τα καλύτερα ίσως φεστιβάλ και τον καλύτερο διαγωνισμό στην χώρα μας . Έχει φτάσει αυτό το φεστιβάλ σε πολύ υψηλά επίπεδα και έχει πάρει και πάρα πολύ καλές κριτικές από μαέστρους οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε αυτό στο φεστιβάλ. Όπως καταλαβαίνετε αποτέλεσμα αυτής της καταξίωσης είναι και η φετινή μεγάλη συμμετοχή 33 χορωδιών, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του φεστιβάλ. Η ιστορία αυτών των 35 χρόνων έχει κάνει αυτό το Φεστιβάλ να γίνει ένας θεσμός τόσο για την περιοχή μας όσο και για την χώρα μας και πιστεύουμε ότι το μέλλον του ανήκει. Βέβαια και οι υποχρεώσεις οι δικές μας είναι πολύ μεγάλες και χρειάζεται πολλή δουλειά και προετοιμασία».

Ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και όλους όσοι βοηθούν με τον τρόπο τους στη διεξαγωγή και την επιτυχία του φεστιβάλ, ενώ τα μέλη του ΔΣ μέσα από τη συνέντευξη τύπου απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά το Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 9 Ιουλίου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως φέτος το ΔΣ της Χορωδίας «Αρμονία» κάνει ένα ακόμη βήμα παραπέρα και στα πλαίσια του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, διοργανώνει για πρώτη φορά και σεμινάριο / masterclass για Μαέστρους-Διευθυντές χορωδίας από τις 4 ως τις 6 Ιουλίου .

Οι περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχουν διευθετηθεί και για 4 ημέρες η Πρέβεζα θα «γεμίσει» με ήχους, μελωδίες και μουσικές από διάφορες γωνιές του κόσμου, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή χορωδίες από Ουκρανία, Ρουμανία, Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Ελβετία, Κύπρο, Μολδαβία, Λετονία και Ελλάδα.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου:

πηγη:http://www.atpreveza.gr/index.php/news/politismos/item/23665-35oxorwdiako.html
Ρεκόρ συμμετοχών στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας-33 Χορωδίες από 14 χώρες και περισσότεροι από 1200 χορωδοί Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουνίου 10, 2017 Rating: 5 Ρεκόρ συμμετοχών θα έχει φέτος το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας που διοργανώνει για 35η χρονιά η Χορωδία «Αρμονία», γεγονός που ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: