728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μια πολιτιστική διαδρομή που ενώνει την Ήπειρο



Ο πολιτισμός συναντά τον τουρισμό και τα τοπικά προιόντα και μαζί δημιουργούν μια μοναδική διαδρομή στην Ήπειρο.

Μια σπουδαία διαδρομή, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και φιλοδοξεί να δημιουργήσει το πρώτο δίκτυο στην Ελλάδα και να προβάλλει την Ήπειρο ως έναν επώνυμο προορισμό, μέσα από τα αρχαία θέατρα της περιοχής.

Η «Πολιτιστική Διαδροµή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» υλοποιείται σε πέντε χώρους θέασης και ακρόασης µε µακραίωνη πορεία: Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη, Αµβρακία και Γίτανα. Αυτοί έχουν ήδη διασυνδεθεί µεταξύ τους δηµιουργώντας ένα οδοιπορικό το οποίο µε µια σειρά έργων (οδικών, υποδοµής, τεχνολογικών εφαρµογών κ.ά.) θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αναδειχθούν άγνωστα σε πολλούς µνηµεία, τα οποία θα «διανθίσουν» σταδιακά τον κορµό των πέντε αρχαίων θεάτρων και θα αυξήσουν την ίδια στιγµή τον αριθµό των επισκεπτών, προσελκύοντας µάλιστα και ένα υψηλού επιπέδου κοινό όπως αρχαιολόγους, ιστορικούς, αρχιτέκτονες, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Αφετέρου να µεταµορφωθεί η Ήπειρος σε έναν προορισμό που θα προσφέρει στον ταξιδιώτη µια συνολική εµπειρία που µέσω ενός προγράµµατος ανάπτυξης και ενός τοπικού συµφώνου ποιότητας ανάµεσα σε δηµόσιο τοµέα και ιδιωτικούς φορείς θα συνδέει τις παραγωγικές δυνάµεις µε τα αξιοθέατά της.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/afieromata/profiles/44228-2017-05-14-10-23-17.html
Μια πολιτιστική διαδρομή που ενώνει την Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 14, 2017 Rating: 5 Ο πολιτισμός συναντά τον τουρισμό και τα τοπικά προιόντα και μαζί δημιουργούν μια μοναδική διαδρομή στην Ήπειρο. Μια σπουδαία διαδρομή, π...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: