728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε συμπληγάδες το αεροδρόμιο… Προτροπή για ανεφοδιασμό στο Άκτιο, τα Τίρανα ή και… τα Σκόπια!!!



Στις συμπληγάδες αφενός της επιπολαιότητας τοπικών φορέων και αφετέρου μεγάλων και οργανωμένων συμφερόντων, βρίσκεται το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο φαίνεται ότι οδηγείται σε οριστική καταδίκη.

Το πρόβλημα με τα καύσιμα, το οποίο δεν ανέκυψε ξαφνικά, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τις προγραμματισμένες πτήσεις της Apollo αλλά και συνάμα να βάλλει ταφόπλακα στις ελπίδες ανάπτυξης του αερολιμένα Ιωαννίνων.

Οι τοπικοί φορείς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Apollo, αποδείχθηκε ότι, παρότι γνώριζαν το πρόβλημα με τα καύσιμα, πείστηκαν εύκολα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις χαμηλόβαθμων στελεχών της ΥΠΑ, ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί στον κατάλληλο χρόνο.

Συνάμα, άρχισαν να κινητοποιούνται όταν τα πράγματα είχαν οδηγηθεί στο μη παρέκει και ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά.

Κι όλα αυτά, όταν ήξεραν από πρώτο χέρι, ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μέσα από μία σειρά αποφάσεων, πολιτικών και υπηρεσιακών, τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, υποβαθμίζεται και απαξιώνεται.

Το πρόβλημα με τα καύσιμα, δεν είναι απ’ αυτά που μπορεί να λύσουν οι βουλευτές τηλεφωνώντας στον Υπουργό, ούτε ο Υπουργός τηλεφωνώντας σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Και δεν μπορεί να λυθεί με αυτή, την γνωστή στην Ελλάδα μέθοδο, γιατί εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ιδιώτες. Από πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες που δεν λειτουργούν ούτε με συναισθηματισμούς, ούτε με κοινωνικά κριτήρια.

Σε μικρή χιλιομετρική απόσταση από τα Γιάννινα –πολύ μικρή μάλιστα με τα Ευρωπαικά κριτήρια- βρίσκονται τα αεροδρόμια του Ακτίου και της Κέρκυρας, τα οποία ανήκουν πλέον στην Fraport. Πρόκειται για δύο αεροδρόμια που εξυπηρετούν το σύνολο σχεδόν της τουριστικής κίνησης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καταδείξει πόσο δύσκολα εξελίσσονται τα πράγματα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στο οποίο δεν ολοκληρώθηκαν επί δεκαπέντε χρόνια, ούτε καν τα έργα που είχαν προγραμματιστεί.. Και γίνονται ακόμη δυσκολότερα, όχι μόνο γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, αλλά γιατί περνά στο υπερταμείο με άγνωστο το μέλλον που του επιφυλάσσεται.

Στο ζήτημα των καυσίμων τώρα, προς το παρόν δεν διαφαίνεται λύση και όσο ο χρόνος περνά τόσο το ναυάγιο έρχεται πιο κοντά.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες μαζί με τον Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων κι άλλους φορείς, επιχειρούν να βρουν λύση, κατήγγειλε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για παρελκυστική πολιτική και εξέφρασε φόβους ότι πολύ σύντομα θα κλείσει και η γραμμή Αθήνα- Γιάννινα.

Ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε ότι η ΥΠΑ έλυσε ξαφνικά την σύμβαση με την εταιρία που εφοδίαζε με καύσιμα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ενώ τις ημέρες αυτές οι φορείς της περιοχής έγιναν αποδέκτες ακόμη και της προτροπής να γίνει ανεφοδιασμός στο Άκτιο, στα Σκόπια ή και στα Τίρανα!!!

"Άρχισε μια συζήτηση και πολλές συσκέψεις και με βουλευτές, αλλά και το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και εμάς με το κέντρο ώστε να λυθεί το θέμα. Ο διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας μας είπε ότι δεν θέλει νέα εγγυητική (ύψους 730.000 ευρώ), αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα έχει μεταφερόμενη μονάδα, να δίνει τα καύσιμα 8,5 τόνους που θέλουν αυτή τη στιγμή την εβδομάδα και 180 τόνους για όλη την σεζόν. Βλέπω όμως μια τεράστια σπουδή να κλείσει η σύμβαση της εταιρείας που είχε την υποχρέωση να δίνει καύσιμα και μας προτρέπουν αυτό να γίνεται είτε στο Άκτιο, είτε στα Σκόπια, είτε στα Τίρανα κλπ. Αυτό δείχνει απαξίωση. Πρέπει εδώ και τώρα να βρεθεί λύση τι θα γίνει με το αεροδρόμιο. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η κατάσταση.

Πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες και να δοθεί μόνιμη λύση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που όταν θα τελειώσει η Ιόνια οδός και η Πατρών- Αθηνών, δεν θα έχει πελάτες και σε λίγο καιρό θα καταργηθεί η πτήση των Αθηνών, όπως το ίδιο συνέβη με τη γραμμή Ιωάννινα- Θεσσαλονίκη. Εγώ συνεχίζω με το Δήμαρχο Ιωαννίνων και την Ένωση Ξενοδόχων να έχουμε επαφή σε όλα τα μέτωπα, αλλά βλέπουμε «τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα»», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε ο Περιφερειάρχης.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/44326-2017-05-19-12-28-02.html
Σε συμπληγάδες το αεροδρόμιο… Προτροπή για ανεφοδιασμό στο Άκτιο, τα Τίρανα ή και… τα Σκόπια!!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 20, 2017 Rating: 5 Στις συμπληγάδες αφενός της επιπολαιότητας τοπικών φορέων και αφετέρου μεγάλων και οργανωμένων συμφερόντων, βρίσκεται το αεροδρόμιο Ιωανν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: