728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δήλωση του βουλευτή Κ. Μπάρκα για την επέτειο εθνικής μνήμης γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα:

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν ξεχνούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι εξοντώθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1916-1923. Αυτή η μαύρη σελίδα της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ου αιώνα, αποτέλεσε προάγγελο της ναζιστικής θηριωδίας, η οποία «πλήγωσε» την ανθρωπότητα.


Έχουμε εθνικό χρέος απέναντι στα θύματα της γενοκτονίας. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, γιατί η λήθη αποτελεί κακό σύμβουλο για κάθε λαό.

Πιστεύω, ότι η καταδίκη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τη Τουρκία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/politikh/item/23405-mparkas.html
Δήλωση του βουλευτή Κ. Μπάρκα για την επέτειο εθνικής μνήμης γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017 Rating: 5 Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα: «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: