728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Αναταράξεις» στην παράταξη του Αντώνη Νάστα στο Δήμο Πάργας – Δεν τον… ακολούθησαν οι σύμβουλοί του για τα «χαμένα οικόπεδα»



Στις 7 Απριλίου 2017, το atpreveza.gr σε ρεπορτάζ του σας είχε αναφέρει ότι στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας στις 28/3/2017 η παράταξη του Αντώνη Νάστα είχε διαιρεθεί για το ζήτημα του Τουριστικού Περιπτέρου στην Πάργα (διαβάστε ΕΔΩ), με αποτέλεσμα η πλειοψηφούσα παράταξη να χάσει την πλειοψηφία.


Ενδεικτικά του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην παράταξη «Δημοτική Ενωτική Πορεία» είναι η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση των Πέτρου Κόκκορη, Γεράσιμου Πασχοδήμα (δείτε ΕΔΩ), αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια της πλειοψηφίας να «περάσει» στην τελευταία συνεδρίαση την επικαιροποίηση της υπ’αρ. 73/2013 Α.Δ.Σ. Δήμου Πάργας και την ανάθεση εντολής νομικής εκπροσώπησης.

Πρόκειται για απόφαση που είχε παρθεί επί δημαρχίας Θανάση Λιόλιου το 2013, για να ανακληθούν οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα εκτάσεις του Δήμου Πάργας, με ερημοδικίες, να τις οικειοποιηθούν ιδιώτες (δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της τότε συνεδρίασης). Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει εκδοθεί το υπ'αριθ.110/2015 βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων και εμπλέκεται ο τότε Δήμαρχος Φαναρίου και νυν Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας και γι’ αυτό αποχώρησε κατά τη συζήτηση λόγω κωλύματος.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) διαμορφώθηκαν τρεις προτάσεις:

Α΄πρόταση του εισηγητή: Να γίνει επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 73/2013 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι ανάθεση στην νομική υπηρεσία του Δήμου να συγκεντρώσει το υλικό και να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να ανακληθούν οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα εκτάσεις του Δήμου Πάργας, με ερημοδικίες, να τις οικειοποιηθούν ιδιώτες.

Β΄πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριά Νικόλαου: Να παραμείνει η υπ΄αριθμ. 73/2013 απόφαση Δ.Σ. ως έχει.

Γ΄πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γάκη Σωτήριου: Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας που κάναμε και το 2013. Να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους, οι οποίοι έχουν κάνει καταλήψεις δημοτικών εκτάσεων σε όλο το Δήμο.

Ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία καμία πρόταση δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία.

Υπέρ της Α΄πρότασης ψήφισαν οι εξής έξι (6): Ευθυμίου Σ., Σίσκας Ι., Λουκούμης Γ., Κονιδάρης Ά., Τζίμας Ι., Σμπόνιας Ν.

Υπέρ της Β΄πρότασης ψήφισαν οι εξής εννέα (9): Ζαχαριάς Ν., Γρηγορίου Α., Μίχας Σπ., Μάρκου

Δ., Δημητρίου Γ., Κοντοδήμα Ευφρ., Πάντας Β., Τσούτσης Δ., Παδιώτης Σπ.

Υπέρ της Γ΄πρότασης ψήφισαν οι εξής δύο (2):Ζούλας Α., Γάκης Σ.

«Παρών» ψήφισαν οι : Πασχοδήμας Γ., Κόκκορης Π., Ντούσκος Γ., Βλασίου Γ.

Ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των επικρατέστερων προτάσεων Α΄και Β΄ από την οποία απείχαν οι κ. Ζούλας Α. και Γάκης Σ.

Υπέρ της Α΄πρότασης ψήφισαν οι εξής έξι (6): Ευθυμίου Σ., Σίσκας Ι., Λουκούμης Γ., Κονιδάρης Ά., Τζίμας Ι., Σμπόνιας Ν. 10

Υπέρ της Β΄πρότασης ψήφισαν οι εξής εννέα (9):Ζαχαριάς Ν., Γρηγορίου Α., Μίχας Σπ., Μάρκου

Δ., Δημητρίου Γ., Κοντοδήμα Ευφρ., Πάντας Β., Τσούτσης Δ., Παδιώτης Σπ.

«Παρών» ψήφισαν οι: Πασχοδήμας Γ., Κόκκορης Π., Ντούσκος Γ., Βλασίου Γ.

Κατά συνέπεια ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας έχασε ακόμη μία φορά την πλειοψηφία και τα «σύννεφα» στη «Δημοτική Ενωτική Πορεία» φαίνεται πως θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ παρέμεινε η ισχύς της απόφασης που είχε παρθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με Δήμαρχο το Θανάση Λιόλιο, αναφορικά με τη στάση του Δήμου στη συγκεκριμένη υπόθεση.



«Αναταράξεις» στην παράταξη του Αντώνη Νάστα στο Δήμο Πάργας – Δεν τον… ακολούθησαν οι σύμβουλοί του για τα «χαμένα οικόπεδα» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5 Στις 7 Απριλίου 2017, το atpreveza.gr σε ρεπορτάζ του σας είχε αναφέρει ότι στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας στις 28/3/2017 η παράταξη του Α...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: