728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι εκπαιδευτικοί.. εκπαιδεύονται στην έμφυλη ταυτότητα



Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου και η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Φύλο, έμφυλη ταυτότητα, πρόσωπο».

Βασικός εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο κ. Σταμάτης Πορτελάνος - Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο παραπάνω θέμα θα συζητηθούν οι παρακάτω συνιστώσες:

Η πρόταση ότι η γέννηση ενός ανθρώπου και η συγκρότηση προσώπου είναι γεγονότα αυθεντικότητας ερωτικής-αγαπητικής σχέσης και παιδείας. Το ερώτημα που αναφύεται είναι εάν υφίστανται παρακαταθήκες του φύλου και κάποιες προϋποθέσεις γνώσης και αναγνώρισης της ανθρώπινης δομής. Η αυτογνωσία του φύλου είναι υπόθεση μιας ολιστικής παιδείας με αναφορά σε κάποιες πολιτισμικές εμπειρίες αλήθειας.

Ο προβληματισμός είναι:
α) αν η φυσιολογία του φύλου είναι ετεροκαθοριζόμενη,
β) αν το βιολογικό και κοινωνικό φύλο συνδέεται με το νόημα της ελευθερίας στη μετανεωτερική εποχή και
γ) ποιοι είναι οι παράγοντες διαμόρφωσης κριτηρίων για την υπαρκτική και σεξουαλική χειραγώγηση και χειραφέτηση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6/4/2017 - 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων και μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το σεμινάριο είναι προαιρετικό, απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς, είναι δωρεάν, χωρίς να δημιουργεί υπηρεσιακές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/diafora/paideia/43640-2017-04-05-06-18-41.html
Οι εκπαιδευτικοί.. εκπαιδεύονται στην έμφυλη ταυτότητα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017 Rating: 5 Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου και η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: