728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το «στοιχειωμένο» ΠΕΔΥ ανοίγει… Ιδρύονται δέκα Τοπικές Μονάδες Υγείας στα Γιάννινα



Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε περίπου χρόνια, ώστε να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και από τότε μένει κλειστό... Ο λόγος για το περίφημο πλέον ΠΕΔΥ των Ιωαννίνων, το κίτρινο κτίριο των Αμπελοκήπων που ανήκει στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το κτίριο σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος θα παραχωρήσει στην Υγειονομική Περιφέρεια και τους αμέσως επόμενους μήνες θα φιλοξενήσει μία από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, στην συγκρότηση των οποίων θα προχωρήσει το Υπουργείο.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, αποτελούν το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου, το οποίο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια θα ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα και θα καλύπτεται από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Στα Γιάννινα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν οκτώ με δέκα Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Η κάθε μία απ’ αυτές θα διαθέτει ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικό λειτουργό, ενώ θα καλύπτει πληθυσμό από 10 έως 13 χιλιάδες ενήλικες και μέχρι δύο χιλιάδες παιδιά.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την λειτουργία, τουλάχιστον για τις πέντε πρώτες, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

Η μία θα φιλοξενηθεί στο ΚΕΠΑΒΙ , δυο θα λειτουργήσουν στα περιφερειακά ιατρεία Ανατολής και Πεδινής, μια θα είναι ή στο κτίριο του ΠΕΔΥ ή σε κτίριο που θα παραχωρήσει ο δήμος ενώ για την πέμπτη δομή θα αξιοποιηθεί το κτίριο φάντασμα του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στους Αμπελόκηπους. Όσο για το προσωπικό στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου θα υπάρξει πανελλαδική προκήρυξη για 3000 προσωπικό 1300 γιατρούς, γενικούς, παθολόγους και παιδιάτρους και 1700 θέσεις για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Το δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, σε πρώτη φάση θα υποστηριχθεί και από τον ιδιωτικό τομέα μέσω συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Η αξιοποίηση του ερμητικά κλειστού από την ολοκλήρωσή του κτιρίου του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ μόλις ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού η παραχώρηση του στην ΥΠΕ δεν σταματά μόνο με την στέγαση της Τοπικής Μονάδας Υγείας. Όπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος υπάρχει ήδη συνεννόηση με το ινστιτούτο Παστέρ ώστε ο εξοπλισμός που διαθέτει να παραχωρηθεί για να γίνονται στην πόλη ειδικές εξετάσεις και να μην φεύγουν δείγματα για την Αθήνα ενώ θα αξιοποιηθεί και από άλλες υπηρεσίας όπως Δημόσια Υγεία και Κτηνιατρική.

Όσο για το αίτημα που είχε κατατεθεί ώστε το εν λόγω κτίριο να παραχωρηθεί για την μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων , ο κ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι δεν έγινε δεκτό για πλήρη παραχώρηση του κτιρίου ωστόσο υπάρχει χώρος στο κτίριο και μετά την ανάπτυξη των προαναφερθέντων δομών θα μπορέσουν να στεγαστούν και κάποιες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.



Το «στοιχειωμένο» ΠΕΔΥ ανοίγει… Ιδρύονται δέκα Τοπικές Μονάδες Υγείας στα Γιάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5 Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε περίπου χρόνια, ώστε να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: