728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα- Κανάλι.. Επιβεβλημένη η βελτίωση του δρόμου



Η βελτίωση των οδικών υποδομών αποτελεί προυπόθεση για την ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη, στην οποία "επενδύει" η Ήπειρος.

Με αυτή την αρχή, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ζητά την βελτίωση του δρόμου από την Πάργα μέχρι το Κανάλι Πρέβεζας, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Η ολοκλήρωση της βελτίωσης του δρόμου στο τμήμα Καρτέρι – Πάργα έχει ήδη επιφέρει θετικότατα αποτελέσματα τόσο στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή της Θεσπρωτίας (Πέρδικα, Σύβοτα, Πλαταριά) και στην Πάργα όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο κομμάτι αυτό και η διαδρομή πλέον να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση αρνητική ανάμνηση από το τουριστικό μας προϊόν.

"Ενόψει και της λειτουργίας της Ιόνιας Οδού, που ελπίζουμε και αναμένουμε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα της ακριτικής μας περιοχής, κρίνουμε ότι είναι επιβεβλημένο να προνοήσουμε για την βελτίωση των υποδομών μας με την δημοπράτηση του έργου από τον κόμβο της Πάργας μέχρι το Κανάλι της Πρέβεζας, έργο που πέραν της δυναμικής υποστήριξης του τουρισμού σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, θα εξασφαλίσει ακόμη καλύτερες συνθήκες ασφαλούς οδήγησης και φυσικά μείωσης των τροχαίων, μιας και το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλο", επισημαίνεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου.

Σημειώνει δε ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί ως προέκταση είτε της εργολαβίας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, είτε στην εργολαβία «σκούπα» ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αμφιλοχίας – Πρέβεζας.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/43623-2017-04-04-09-51-39.html
Πάργα- Κανάλι.. Επιβεβλημένη η βελτίωση του δρόμου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 04, 2017 Rating: 5 Η βελτίωση των οδικών υποδομών αποτελεί προυπόθεση για την ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη, στην οποία "επε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: